Whatsapp shoppen bij Groen Goed Menken

De huidige ‘quarantaine’ tijd vraagt veel van ondernemers. Bij de ene ondernemer schiet de omzet door het plafond, bij de andere valt het helemaal stil.  Bij de ene is het een luxeprobleem om te sturen op je marketing activiteiten, bij de andere bittere noodzaak. De belangrijkste maanden voor de omzet bij tuincentra zijn maart – april – mei met uitloop in juni. Tijd om te schakelen op de huidige tijd: we gaan digitaal shoppen. 

 

“Hoe ga jij als ondernemer en/of marketingmedewerker om met de Corona perikelen? Volg ons dossier: Van vandaag naar morgen.

Doel

Veel mensen zitten thuis en weten de weg naar het tuincentrum Groen Goed Menken (Haule & Hommerts) nog goed te vinden. Dit vraagt veel van de ondernemers. Shoppen gebeurt nu conform de regels van het RIVM, maar de bezoekersstroom moet daarom wel gereguleerd worden. Bezoekers komen nu juist op de traditionele rustige tijden, waardoor dit weer drukke tijden worden. Om enerzijds de bezoekers te reguleren en anderzijds de klanten te bedienen die ze missen hebben we een crossmediale campagne opgezet. Het idee is dat de mensen digitaal via Whatsapp kunnen shoppen. Samen met een verkoopadviseur het tuincentrum door. De doelgroep is de huidige klantenkring. Het doel is om ook de vaste klanten te bedienen die niet durven te komen, omdat ze in de risicogroep vallen.

Uitwerking

We hebben een concept ontwikkeld waarbij de boodschap kort en krachtig naar voren komt: BEL, BEKIJK, BESTEL. Centrale contenthub bij deze campagne is een landingspagina op de website. Om deze pagina te activeren zijn er enkele crossmediale middelen ontwikkeld. 

Hiervoor zijn de volgende crossmediale middelen gerealiseerd: 

 • Facebook campagne: organisch + advertising
 • Posters (voor in het tuincentrum)
 • Banners voor advertising in de regio middels een display campagne
 • Advertentie voor in de krant

Credits

Concept en Design:
Pieter Dijkstra

Campagnemanagement:
Jildou Hellema

Social media:
Steffie van der Kolk

Verantwoordelijk bij de klant:
Martje Menken

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over online strategie, webdesign of -bouw? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Naam

  E-mailadres

  Ik wil informatie over:

  Laat een reactie achter

  Gerelateerde projecten