Symphony in blue

Symphony in Blue is een concept wat ontstaan is vanuit het idee voor een samenwerking van bekende lokale artiesten met het Noord Nederlandse Orkest (NNO). Elk jaar zal er in één van de drie noordelijke provincies, met artiesten uit die provincie, een evenement organiseren, met als bindende factor het NNO. In 2017 was het de primeur aan de provincie Drenthe, waarbij Symphony In Blue het (gratis) openingsconcert was van de opening van het Blauwe As festival (i.s.m. Gemeente Assen).

Symphony In Blue zal in 2018 in de provincie Groningen plaatsvinden en in 2019 in Friesland. In een later stadium mogelijk met artiesten uit de drie noordelijke provincies samen. Het concept past dan ook goed in het Noordelijk cultuurprogramma 2017-2020: We the North.

CMCG heeft als sponsor van Symphony In Blue het logo, de visuele stijl, website en diverse promotionele middelen ontwikkeld.

Doel

Symphony In Blue wil lokale muzikale topacts verenigen tijdens een concert op één podium samen met het NNO. In de buitenlucht, op het water. Ze willen hiermee zowel klassieke muziek als lokale muziek onder de aandacht brengen van een groot publiek. Door de grote variëteit in muziekstijlen en soorten acts trekt het evenement dan ook een breed publiek, dat automatisch in aanraking zal komen met andere acts en stijlen dan hun eigen primaire voorkeur.

Al met al een uniek evenement, dat verschillende exponenten van de provinciale muziekcultuur tijdens één concert samenbrengt, tezamen met ‘ons’ fantastische symfonieorkest. Een unieke combinatie van rocknummers, liedjes uit de provincie, popsongs, steaming blues, het levenslied en zelfs dance, begeleidt door het NNO met op maat gemaakte orkestraties van alle nummers.

Huisstijl

CMCG heeft onder andere het logo, de visuele identiteit en de website ontwikkeld.
Het logo heeft als basis een klassieke uitstraling gekregen met ‘in blue’ als een zwierige, dynamische toevoeging; de mix van het NNO met de moderne, populaire stijlen.
De visuele stijl is gebaseerd op de unieke kenmerken van het concept: in de buitenlucht, op het water. De waterverf-illustratie verbeeldt de weerspiegeling van de lucht in het water. De kringen verbeelden de trilling van de muziek, in het water. De kleuren dragen hieraan bij; van donkerblauw tot fris aqua.
Voor de website hebben we gekozen voor het gebruiksvriendelijke cms WordPress. Dit geeft de organisatie de mogelijkheid om zelf gemakkelijk zaken te wijzigen. Door middel van een one-page opzet wordt alle relevante (programma)informatie overzichtelijk weergegeven.

Uitwerking

Na het bepalen van de huisstijl, zijn we aan de slag gegaan met de benodogde promotiemiddelen. Naast promotie voor Symphony In Blue (gratis openingsconcert van het Blauwe As festival) hebben we tevens een aantal uitingen gemaakt voor het Blauwe As festival zelf, gebaseerd op aangeleverd materiaal van die organisatie.

De middelen die we ontwikkeld hebben:

– Poster t.b.v. abri’s
– Flyer
– Advertentie t.b.v. diverse dag/-weekbladen
– Inrichting van een Facebook-pagina

CMCG heeft zorggedragen voor alle drukwerkbestanden. Het drukwerk zelf, de flyering, de inzet van abri’s etc is allemaal door lokale leveranciers geregeld en gesponsord.

Resultaat

Crossmedia Communicatiegroep is trots een geslaagde bijdrage te hebben kunnen leveren aan het eerste concert van Symphony in Blue. Het is een zeer succesvol evenement geweest. In totaal kwamen er zo’n 8.000 bezoekers naar het Blauwe As Festival.

Credits

Design
Hylbrand-Jan Hibma

Engineering
Belinda Stoker

Projectmanagement
Vera Wildenbeest

Verantwoordelijk bij klant
Peter Zwerus, Stichting Blue Symphony Noord-Nederland

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over online strategie, webdesign of -bouw? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Ik wil informatie over:

    Laat een reactie achter

    Most Recent Projects