Sportvisserij Nederland – Visplanner app

In opdracht van Sportvisserij Nederland heeft de Crossmedia Communicatiegroep in een unieke samenwerking een gratis te downloaden iPhone en Android app en website ontwikkeld: Visplanner. De applicatie VISplanner.nl laat via Google Maps zien waar je met een vispas wel of niet mag vissen en voorziet in voorzieningen als visvijvers en hengelsportwinkels op een kaart. Als bezitter van een vispas is het eveneens mogelijk om zelf leuke visplekken toe te voegen, zelfs met foto.

Strategie

Uitgangpunt voor deze app was dat vissers onderweg eenvoudig kunnen opzoeken of ze op bepaalde plekken wel of niet mogen vissen met hun vispas. Belangrijke randvoorwaarden waren dat de app offline bruikbaar moet zijn en geen grote belasting mocht leggen op het dataverbruik van het toestel. In een eerste fase zijn uitgebreide tests gedaan met de beste manier om de data vanuit de online beschikbare visplanner naar de mobiele applicatie te krijgen. Deze testen hebben uiteindelijk geleid tot de huidige opzet waarbij de data allemaal lokaal op het toestel bewaard wordt en er continue gecontroleerd wordt op updates die dan automatisch opgehaald en verwerkt worden.

Uitwerking

De app is ontwikkeld voor zowel iOS als Android. De gebruikte techniek biedt de mogelijkheid om alle functies in een centrale kern van de app op te slaan die zowel door de iOS als de Android app gebruikt word. Voor beide besturingssystemen zijn vervolgens eigen front ends ontwikkeld. In online modus kan op een Google Maps (of Apple Maps) kaart gekeken worden welke wateren beschikbaar zijn, of er gevist mag worden en wat de regels zijn. In de offline modus is de kaart niet beschikbaar maar kan het water wel in een lijst opgezocht worden om alle gegevens en regels te bekijken.

Resultaat

De app heeft inmiddels meer dan 100.000 aangemaakte accounts/downloads.

Video’s

Webdesign

Credits

Strategie:
Frans Reitsma

Concept en design:
Frans Reitsma en Hylbrand-Jan Hibma

Engineering:
Frans Reitsma

Campagne management:
Vera Wildenbeest

Verantwoordelijk bij klant:
Danny Bok, Onno Terlouw, Toine Aarts

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over de mogelijkheden van strategische positionering? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Ik wil informatie over:

    Laat een reactie achter

    Gerelateerde projecten