Sportvisserij Nederland – MijnVismaat app

Nederland is een prachtige sportviscommunity rijker; MijnVISmaat. Via de speciaal voor Sportvisserij Nederland vervaardigde mobiele app (iOS en Android) en website is het mogelijk om snel en eenvoudig je vangsten te registreren, delen en analyseren. Een uniek project, uitgevoerd in samenwerking met alle specialisten van bedrijven binnen de Crossmedia Communicatiegroep.

Strategie

Vanaf het begin van het opzetten van deze community voor visliefhebbers is goed gekeken naar hoe vissers informatie over hun vangsten delen en met wie. Er is uitgebreid gekeken naar mogelijkheden om sociale netwerken in te zetten of te integreren en naar de functies die de mobiele apps t.o.v. de website moesten bezitten. Het doel om voor vissers een bruikbare community te ontwikkelen die aan de andere kant voor SVN een grote hoeveelheid data oplevert die gebruikt kan worden in onderzoek omtrent bijvoorbeeld de visstand.

Uitwerking

We hebben een tweetal apps en een website ontwikkeld waarmee de gebruikers hun vangsten kunnen registreren. In de apps is de focus gelegd op het invoeren en eenvoudig delen van de vangsten. De website heeft iets meer functies en kan gebruikt worden om meer zaken te beheren en bijvoorbeeld statistieken en exports van de vangsten te kunnen bekijken.

Resultaat

Het resultaat is een mobiele app die al je vangstgegevens duidelijk in één overzicht weergeeft. Leg je mooiste visstekken vast via Google Maps. Deel je vangsten direct met je vrienden via social media. Bekijk de visactiviteiten van je vismaten. Uitgebreide persoonlijke vangststatistieken. Vangsten eenvoudig delen met je vrienden via de bekende social media als Facebook en Twitter.

De app heeft inmiddels meer dan 100.000 aangemaakte accounts/downloads.

Met de ontwikkeling van deze app hebben we een Dutch Interactive Award gewonnen.

Webdesign

Credits

Strategie:
Frans Reitsma

Concept en design:
Frans Reitsma en Hylbrand-Jan Hibma

Engineering:
Frans Reitsma

Campagne management:
Vera Wildenbeest

Verantwoordelijk bij klant:
Danny Bok, Onno Terlouw, Toine Aarts

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over de mogelijkheden van strategische positionering? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Ik wil informatie over:

    Laat een reactie achter

    Gerelateerde projecten