OPnieuw! Kantoormeubilair met praktijkervaring

Een kantoorstoel van OPnieuw! is niet van nieuw te onderscheiden, maar loopt toch al een tijdje in het bedrijfsleven mee. OPnieuw! koopt partijen gebruikte, maar nog goede kantoorstoelen op, demonteert deze tot op het detail en bouwt ze vervolgens weer helemaal als nieuw op. OPnieuw! heeft ons gevraagd om het concept visueel uit te werken.

Doelstelling

OPnieuw! heeft ons gevraagd een concept uit te werken voor het merk met als startpunt het bedrijfsonderdeel bureaustoelen. Het doel was om duidelijk te maken dat de bureaustoelen die OPnieuw! in de markt zet niet van nieuw te onderscheiden zijn. Circulariteit speelt hierbij een centrale rol. Het concept dient als basis voor de verschillende bedrijfsonderdelen. Naast producten die opnieuw in de markt worden gezet geeft OPnieuw! mensen ook een nieuwe kans in de maatschappij. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen opnieuw de kans te participeren. De uitwerking van het concept is vertaald in een eerste brochure.

Uitwerking

Om een goede basis neer te zetten voor het concept is gestart met nieuwe fotografie. Er is voor gekozen om te fotograferen vanuit drie thema’s: product, sfeer en mens & proces. De fotografie dient ter ondersteuning aan de corporate uitingen van OPnieuw! en kan ingezet gaan worden voor verschillende middelen (website, social media, brochure etc.). Het concept moest geen 2e hands artikel uitstralen, maar circulariteit benadrukken met het gevoel van een nieuw (design) product.

Resultaat

De fotografie is verwerkt in een eerste brochure. In deze brochure is het concept van OPnieuw! vastgelegd. De brochure is geprint op 100% gerecycled papier, dat is vastgelegd aan de hand van een certificaat.

Op basis van dit concept wordt de verdere identiteit van OPnieuw! uitgerold.

Credits

Concept en design
Hylbrand-Jan Hibma

Strategie
Jan Coehoorn

Fotografie
Henri Vos

Campagnemanagement
Theo Clevering

Verantwoordelijk bij klant
Douwe Jan Boersma

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over de mogelijkheden van strategische positionering? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Ik wil informatie over:

    Laat een reactie achter

    Gerelateerde projecten