Niels’ Garage, het nieuwe autoplatform van Noord-Nederland

Echte verhalen van echte petrolheads, driven by driving. Niels’ Garage, het autoplatform van Noord-Nederland.

Doel

NDC Mediagroep wil een relevante positie claimen in de automotive markt in Noord-Nederland. Dit willen ze doen met een regionale insteek, maar het moet nationaal relevant zijn. Ze willen dit doen door een digitaal platform op te zetten, inzet van sociale media en een printuitgave. Daaruit volgend gaan er events komen, de zogenaamde Wheels&Coffee’s.

Uitwerking

De insteek is verhalen over auto’s, verteld vanuit passie en bevlogenheid vanuit een regionale identiteit. Het moet een ontmoetingsplaats zijn voor autoliefhebbers in alle soorten en maten, on- en offline. De verhalen hebben een eigen tone-of voice en zijn afkomstig van een gerenommeerde redactie. De naam van het platform wordt opgehangen aan Niels Godron. Presentator, tekstschrijver en filmmaker. Hij werkte onder andere met Jort Kelder, Richard Hammond, Rob Kamphues, Arjen Lubach en voor 3FM, RTV Drenthe en VPRO De Avonden. De kernwoorden die CMCG mee kreeg met de briefing waren: Ontmoetingsplaats, Stoer, Ruig, Beleving, Passie, Humor, Informeel, Kennis en Eigen.
CMCG is aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een logo, daarna met de vormgeving van de website, vormgeven van een print bijlage en uitwerken van introductiemiddelen voor print en online.

Resultaat

Het resultaat is een mooi strak platform, waarbij fotografie een grote rol speelt zowel digitaal als in print. Het draait er om snelheid en stijl, maar vooral om de mensen achter de machines. Wat beweegt en bindt ze. Je kunt er de roadtrips volgen van de vloggers, fotografen, filmmakers en schrijvers. Ook kun je ze ontmoeten op de Wheels&Coffee’s. Echte verhalen van echte petrolheads, driven by driving.

Niels Garage - Suzanne Schulting
ndc_nielsgarage_bl_nyck
insta

Credits

Account:
Bert Rappange

Campagnemanagement:
Tatjana Eerhart

Concept en Design:
Hylbrand-Jan Hibma

Verantwoordelijk bij de klant:
Marco Bergsma en Niels Godron

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over online strategie, webdesign of -bouw? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Ik wil informatie over:

    Laat een reactie achter

    Gerelateerde projecten