Introductie Nefit 9000i

Nefit heeft zichzelf overtroffen. In samenwerking met installateurs uit heel Europa is er iets heel moois ontwikkeld. Namelijk; de Nefit 9000i HR-toestellen – de ‘next step’ in warmtebeleving. Intelligent. Iconisch. Innovatief. Crossmedia Communicatiegroep ontwikkelde het concept en verzorgde de uitwerking van de communicatiemiddelen.

Concept

Nefit heeft CMCG gevraagd om het concept te ontwikkelen voor de introductie van de Nefit 9000i. De Nefit 9000i is het internationale concept voor de toekomstige generatie HR-wandtoestellen voor de bovenkant van de markt. Uit onderzoek blijkt dat de gebruiker steeds meer kwaliteit, uitstraling en beleving wenst bij topmerken. De Nefit 9000i is gerealiseerd in nauwe samenwerking met installateurs, zoveel mogelijk modulair opgebouwd, zo compleet mogelijk afgewerkt, technologie zoveel mogelijk binnen één mantel, aandacht voor connectiviteit, touchscreen, intuïtieve bediening, aandacht voor gemak bij installatie en onderhoud én een bijzondere rol voor toepassing van titaniumglas.

In alles is te merken dat de Nefit 9000i anders is dan de andere producten van Nefit. Daarom is er gekozen voor een andere aanpak voor deze introductie. CMCG wil de Nefit 9000i positioneren als iets dat nergens mee te vergelijken valt. Dus moeten we ook communiceren op een manier die nergens mee te vergelijken valt. Het feit dát we anders communiceren + dát het toestel er echt anders uitziet + dát het merk Nefit al synoniem is voor hoogwaardige kwaliteit, geeft Nefit de vrijheid om de gewenste productbeleving op een ‘emotioneel hoger level’ aan te wakkeren.

Uitwerking

Crossmedia Communicatiegroep bedacht het volgende:
De serienaam Nefit 9000i wijkt af van het bekende, deze andere naam biedt een kans voor Nefit van het uitvergroten van het onderscheidend vermogen van het product. Het onderscheidende vermogen is namelijk onder andere de naam. Het advies van CMCG is om de USP’s te verklaren vanuit de naam. Door gebruik te maken van de i. De i is begrijpelijk, krachtig, eigentijds en bezit deels al autoriteit.

“Met de Nefit 9000i zet Nefit de puntjes op de i van innovatieve warmtebeleving.”

Pay-off:
Nefit 9000i
intelligent. iconisch. innovatief.

Uitleg Pay-off:
Deze drie woorden omvatten het hele verhaal van de Nefit 9000i.
Intelligent = werking, gebruik en de mogelijkheden.
Iconisch = onderscheidend (totaal + visueel), voorbeeld(functie).
Innovatief = techniek, materiaal, totstandkoming, toepassing.

Resultaat

Het concept resulteerde in de volgende communicatiemiddelen.
Om de installateurs voor te bereiden op de komst van de Nefit 9000i werden er twee teasers verstuurd. Teaser 1 had de boodschap: ‘Eerst zien, dan geloven? Nog even geduld!’ Teaser 2 had de boodschap: ‘Wie A zegt moet ook i zeggen. Het is bijna zover!’ In januari 2017 is de brochure verstuurd naar alle Nefit Partners. De brochure is ook speciaal. De brochure is gestanst in de vorm van de ketel, dus met ronde hoeken. De voorzijde heeft dezelfde vormgeving als de ketel zelf.
Daarnaast zijn er verschillende ondersteunende communicatiemiddelen ingezet. Social media, e-mailmarketing, online productpagina’s, banners, teasers en video.

Video

nefit.nl/9000i

 • Productpagina’s voor witte en zwarte variant
 • Voorzien van voordelen, specs en downloads
 • Bijbehorend productfiche
 • Reddot award 2016

Credits

Doelgroep:
Installatiebranche & particuliere markt

Doelstelling:
Introductie van een nieuw HR-wandtoestel in hogere segment met nadruk op beleving. Positioneren als product wat nergens mee te vergelijken valt.

Account:
Hilda de Haan

Campagne management:
Sybrit Pen & Michelle Moonemans

Verantwoordelijk bij klant:
Jan Bosch

Thema concept:
Klaas van Leggelo en Jan de Vries

Copy:
Klaas van Leggelo

Graphic design:
Chris Pool & Steven Emmelkamp

Engineering:
Jeroen van der Schaaf

Social media & E-mailmarketing:
Nienke Weening

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over de mogelijkheden van strategische positionering? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Naam

  E-mailadres

  Ik wil informatie over:

  Laat een reactie achter

  Gerelateerde projecten