Frisian Ports: Fries samenwerkingsverband met 8 havengemeenten

Frisian Ports is het samenwerkingsverband van acht Friese Havens die aansluiten op het nationale hoofdvaarwegennet. Door samenwerking wil Frisian Ports een wezenlijke positie innemen in het nationale en internationale beroepsvaarwegen-netwerk.

Doel

Frisian Ports heeft ons gevraagd voor haar eigen branding een aantal crossmediale communicatiemiddelen te laten ontwikkelen, waarbij video een centrale rol speelt. Hiervoor zijn specifiek de volgende middelen uit de marketingmix gevraagd: website, e-mailmarketing, flyer/brochure, visitekaartjes, video, toolkit voor participerende gemeenten. Deze middelen dienen ontwikkeld te worden, zodat de Frisian Ports een eigen identiteit krijgt ten behoeve van de naamsbekendheid.

Uitwerking

Het bestaande logo is verder uitgewerkt in een compleet huisstijl design voor de diverse middelen. Naast de video is er voor gekozen om direct ook fotografie mee te nemen. Doel hiervan was om eenheid te creëren in huisstijl én fotografie en daarmee een goede basis neer te leggen voor toekomstige communicatie. 

Om een goede impressie te geven van de diverse havens is er contact geweest met betrokken gemeenten en ondernemers uit de betreffende havens. Bij alle betrokken havens en bij verschillende ondernemers zijn video opnames en foto’s gemaakt. Voor zowel video als fotografie zijn er drones ingezet.

Resultaat

Het resultaat is samengevat in bovenstaande video. Naast de langere video is er ook een teaservideo gemaakt voor presentaties: 

 

Voor verdere uitingen zie: https://frisianports.nl/.

Alle gerealiseerde middelen zijn ter beschikking gesteld in een toolkit die voorziet in een beeldbank van foto’s en video’s. 

Credits

Concept en design
Jan de Vries i.s.m. Chris Pool

Foto- en videoproductie
Sixteenbynine – Bert Alberts

Campagnemanagement
Theo Clevering

Engineering
Belinda Stoker

E-mailmarketing
Jelle Hogeterp

Verantwoordelijk bij klant
Gemeente Smallingerland – Mariet Tefi-Dontje

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over online strategie, webdesign of -bouw? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Ik wil informatie over:

    Laat een reactie achter

    Gerelateerde projecten