Restyle website voor Elfsquad Product Configurator

Elfsquad is een team jonge honden uit Friesland. Deze club jonge engineers ontwikkelden het verkoopkanaal van 2020; de Elfsquad Product Configurator. Waarmee ze maakbedrijven voorbereiden op de toekomst waarin de klant meer dan ooit verwacht op zijn wenken bediend te worden. Het landschap van de hedendaagse producent verandert in de komende jaren hard. Als start-up zocht Elfsquad partners om samen hun concept te optimaliseren en aan de man te brengen. CMCG heeft ze begeleid op het gebied van (online) strategie, activatie, webdesign, functionaliteit, verzorgde de webteksten en social media.

Elfsquad Product configurator

De Drachtster start-up heeft een generiek softwarepakket ontwikkeld, waarbij de basis gevormd wordt door een product configurator. De software voorziet in een complete oplossing voor de verkoop van complexe producten die klantorder specifiek worden samengesteld. Elfsquad zet daarbij in op omni-channels: naast eindklanten laat de software ook dealers en eigen verkopers producten samenstellen. Aan de hand van slimmigheden gebouwd op kunstmatige intelligentie, begeleidt de configurator gebruikers van A tot Z in het correct samenstellen van modulaire producten. In een aantrekkelijke gebruiksomgeving (of hoe ze het zelf noemen: Online showroom) stellen eindklanten, zonder relevante productkennis, geheel zelfstandig het product samen dat optimaal aansluit op hun wens. Met een druk op de knop kan de betreffende samenstelling direct besteld worden, maar ook het aanvragen van een gedetailleerde offerte behoort tot de mogelijkheden. En dat gewoon ’s avonds vanaf de bank, met een tablet in de hand.

Strategie

Juist doordat de Product Configurator voor verschillende markten inzetbaar is en ook zo complex is, moet het duidelijk en gemakkelijk uit te leggen zijn op de website aan potentiële klanten. Maar wat is de beste manier? Elfsquad gebruikte zelf het voorbeeld van de fiets. Wie 10 jaar geleden een fiets kocht, zocht in de winkel een mooi model uit en mocht dan kiezen uit twee verschillende kleuren en het aantal versnellingen. Dat is nu wel anders: wie nu een fiets koopt, begint met een frame, kiest een kleur, een zadel, een stuur, de trappers, en bouwt op die wijze helemaal modulair zijn fiets op. Dit is precies wat de Product Configurator doet, voor allerlei producten. Een website bezoeker dacht al snel dat Elfsquad fietsen wilde verkopen, nee dus! CMCG koos ervoor om het voorbeeld van de fiets later in het proces te introduceren. De strategie op de homepage werd; kort en krachtig alle USP’s van de Product Configurator benoemen en visueel ondersteunen. Achter elke USP wordt een vervolgpagina met extra uitleg geplaatst, eventueel voorzien van het voorbeeld met de fiets. Doordat er met een one-page wordt gewerkt kom je alle USP’s tegen op de site. Op deze manier breng je duidelijk over aan de bezoeker wat de Elfsquad Product Configurator is en doet en blijft het generiek.

Social media

Naast het strategisch ordenen van de content op de website, heeft CMCG ook gekeken naar de inzet van social media. CMCG heeft een concurrentieanalyse uitgevoerd en op basis daarvan een social advies gemaakt. Dit advies bevatte een aantal handige stappen en tips en tricks voor het opzetten en beheren van de kanalen. Op basis hiervan is Elfsquad aan de slag gegaan met social media en het gericht schrijven van relevante content. Relevante content wordt opgepikt door de doelgroep en organisch verspreid, op deze manier creëert Elfsquad bereik voor zichzelf.

WordPress thema

Responsive & meertalig

SEO geoptimaliseerd

Meer weten?

Elfsquad heeft net de eerste opleveringen achter de rug bij een drietal machinefabrikanten en werkt hard aan de volgende opleveringen. Ook interessant voor u? Meer informatie vindt u op www.elfsquad.io.

Credits

Strategie:
Bert Rappange

Design:
Hylbrand-Jan Hibma & Jan de Vries

Engineering:
Jeroen van der Schaaf

Projectmanagement:
Sybrit Pen

Online activatie:
Rienk Doevendans

Copy:
Jeroen Tollenaar

Verantwoordelijk bij klant:
Jan Brolsma, Jelle Jansma

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over online strategie, webdesign of -bouw? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Ik wil informatie over:

    Laat een reactie achter

    Gerelateerde projecten