Restyling product en verpakking + ontwikkeling 3D-renders

Carmen is sinds de jaren ’60 een begrip en een trendsettend beautymerk. Carmen is bekend geworden door het ontwerp van de elektrische krulset, de Carmenset. Inmiddels biedt Carmen een zeer complete collectie beautyproducten voor hem en haar. Carmen is druk bezig met de restyle van het merk, om het merk naar een hoger niveau te tillen. Onderdeel hiervan zijn de restyle van de producten en de verpakkingen. Carmen heeft CMCG gevraagd voor deze restyle, inclusief het ontwikkelen van 3D renders.

Doel

Het achterliggende doel was het merk naar een hoger niveau tillen, waarbij de uitstraling van de producten en verpakking een belangrijk onderdeel is. Daarnaast was het doel om de productietijd van het complete product (product + verpakking) te verkorten.

Uitwerking

Om de productietijd te kunnen verkorten wil Carmen gebruik gaan maken van 3D renders van de producten. Door middel van het gebruik van 3D renders als afbeelding op de verpakking (i.p.v. fotografie) hoeft er niet meer gewacht te worden met het produceren van de verpakking totdat het daadwerkelijk product geproduceerd is. De productie van het product en de verpakking kunnen daardoor gelijktijdig plaatsvinden, met als resultaat dat het product weken eerder in het winkelschap kan liggen.

Om te testen of de 3D renders van goede kwaliteit zijn, om de fotografie te kunnen vervangen, hebben we 1 product als trial gebruikt: de haardroger RCY-93. Allereerst hebben we het product een nieuw design gegeven, in lijn met de nieuwe Carmen huisstijl.  Ook is er en nieuwe verpakking ontworpen. Hierna hebben we de 3D render gemaakt van het product, o.b.v. aangeleverde CAD tekeningen, een dummy van het product en het nieuwe ontwerp.

Nadat de 3D render gecreëerd was, hebben we renders gemaakt van een aantal standpunten van het product, welke we vervolgens gebruikt hebben op de nieuwe verpakking.

Uiteraard kan de 3D render ook gebruikt worden voor overig beeldmateriaal (zoals online gebruik).

Resultaat

Naar aanleiding van de trial hebben we kunnen concluderen dat het mogelijk is om met 3D renders de verpakking op te maken. De productie van de verpakking en het product zelf kan nu gelijktijdig plaatsvinden!

360˚ render

Credits

Doelstelling:
Het merk Carmen naar een hoger niveau tillen, waarbij de uitstraling van de producten en verpakking een belangrijk onderdeel is. Daarnaast was het doel om de productietijd van het complete product (product + verpakking) te verkorten.

Doelgroep:
Consument

Account:
Vera Wildenbeest

Campagne management:
Vera Wildenbeest

Concept en Design:
Jan de Vries

3D visualisatie:
Steven Emmelkamp

Verantwoordelijk bij klant:
Pelle Kil

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over de mogelijkheden van strategische positionering? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Ik wil informatie over:

    Laat een reactie achter

    Gerelateerde projecten