Batavus Denemarken – Moodvideo Christiane Schaumburg

Begin 2016 lanceerde Batavus Denemarken een nieuwe campagne. Vanuit deze campagne wordt de positionering van Batavus in Denemarken aangescherpt. CMCG verzorgde de productie en de begeleiding van de making of met daarin tv-persoonlijkheid en stijlicoon Christiane Schaumburg-Müller in de hoofdrol.

Strategie

Eerder ontwikkelde CMCG, in samenspraak met Batavus (Nederland), de campagne Diva styled by Nicolette van Dam. Dit concept pakte zo goed uit, dat Batavus Denemarken hiervan een afgeleide heeft ingezet. Tv-persoonlijkheid en stijlicoon Christiane Schaumburg-Müller werd ingezet voor de campagne in Denemarken. Net als Nicolette van Dam mocht ook Christiane Schaumburg-Müller een eigen Batavus stylen. Dit is de Batavus ChriChri geworden. De naam ChriChri is een Franse bijnaam van Christiane.

Uitwerking

Christiane werd op verzoek van Batavus uitgenodigd in Heerenveen. CMCG legde dit speciale bezoek vast in een making of. Samen met Batavus-styliste Sjoukje Terpstra nam Christiane ons mee in haar belevingswereld en haar wensen voor deze Limited Editon. Vervolgens werden er keuzes gemaakt in materiaal, kleur, vorm en model.
De expertise van CMCG kwam tot uiting in het vaststellen van het script, regie voeren tijdens het filmen, productie inkoop en begeleiding en de uiteindelijke montage en oplevering van de Making of.

Resultaat

De door Christiane gestylede ChriChri is opgenomen in de Deense Batavus collectie van 2016. Begin dit jaar was de lancering van de gehele campagne rondom deze Limited Edition. Als onderdeel hiervan is ook de geproduceerde making of door CMCG gepubliceerd op de social media kanalen van Batavus Denemarken. 5 april volgde een pers event met een presentatie van de Limited Edition door Christiane voor alle genodigden.

Video’s

Credits

Regie:
Steven Emmelkamp

Film en geluid:
Visual Noise

Montage:
Steven Emmelkamp

Echtemensen.com:
Sjoerdje Drijfholt en Ruth Middelwijk

Campagne management:
Sybrit Pen

Verantwoordelijk bij klant:
Lotte Bundgaard

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze case of over de mogelijkheden van strategische positionering? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Ik wil informatie over:

    Laat een reactie achter

    Gerelateerde projecten