Het verspreiden van vacatures is een uitdaging voor een ieder die op zoek is naar goed en gekwalificeerd personeel. Voor onze klant Adecco hebben we Facebook Advertising ingezet om vacatures zeer specifiek te targeten. Op deze manier worden de advertenties aan zoveel mogelijk relevante personen getoond.
Een voorbeeld is een recente vacature voor platformmedewerkers op Schiphol. Gezien de fysieke zwaarte van de functie en de locatie, hebben we de vacature als Facebook advertentie getoond aan mannen die in een straal van maximaal 50 km rondom Schiphol wonen. De resultaten waren verbluffend: voor een klein advertentiebudget zijn duizenden klikken naar de vacature op de Adecco website verkregen.

Viraliteit relevante advertentie
De advertentie was zo relevant voor de bewuste doelgroep, dat veel personen in de reacties op de advertentie anderen hebben ‘getagd’. Veel personen dachten dat vrienden of familieleden vast geïnteresseerd zouden zijn in de vacature. Het bereik van de advertentie was daarmee vele malen groter dan de statistieken hebben aangegeven.

Uiteindelijk heeft elke klik naar de vacature slechts 4 eurocent (!) gekost. Daar kan geen dagbladadvertentie of andere vacatureplaatsing tegen op.

Case_Facebook_likes

Case_FaceBook2
Klant: Adecco
Opdracht: Social Advertising
Social media: Bart van der Kooi
Verantwoordelijk bij klant: Sebastiaan Brandwijk, Ferdy Rijs, Rinus Wittenberg

Laat een reactie achter

Gerelateerde projecten