‘Zit je nou alweer op Facebook?!’

Steeds meer jongeren geven aan dat ze verslaafd zijn aan social media. Van alle 18- tot en met 25-jarigen beschouwt 29% zichzelf als verslaafd, terwijl dit vorig jaar nog maar 19% was. Deze cijfers zijn in mei 2018 bekend gemaakt door het CBS. Social media-verslaving is echter nog niet erkend als echte verslaving, maar kan wel degelijk een bepalende rol zijn in je leven. Ben jij je er van bewust hoeveel tijd je door brengt op social media?

Facebook en Instagram zijn natuurlijk ook op de hoogte van de tijd die mensen doorbrengen op hun platform, en zelfs zij vinden dat het wel wat minder kan. Daarom introduceren deze twee platforms een dashboard waarmee je inzicht krijgt in het gebruik van hun app.  Zo kun je onder andere zien hoeveel tijd je je gemiddeld doorbrengt met de app, of een herinnering instellen zodat je een melding krijgt wanneer je bijvoorbeeld te lang aan het scrollen bent. Deze tools worden geleidelijk uitgerold dus het kan zijn dat je ze nog niet op jouw Facebook ziet.

Wellicht dat ook de recentelijk geïntroduceerde melding ‘Je bent helemaal bij’ op Instagram hier op gericht is. Je krijgt namelijk te zien dat je ‘helemaal bij bent’ wanneer je alle nieuwe posts hebt gezien. Op die manier zou je dus geen reden hebben om nog te blijven scrollen, en dus niet meer naar je scherm te hoeven kijken. Zo kun je ineens gewoon genieten van het mooie weer!

Laat een reactie achter

SEO tips