Voorproefje van een 3D webervaring

De eerste webpagina’s zagen eruit als teletekstpagina’s. Later kwamen plaatjes, animaties (Flash) en video. Google heeft nu demonstratie van de capaciteiten van haar webbrowser Chrome een voorproefje gemaakt van de toekomst van het internet.


Samen met toonaangevende muziekanten, regisseurs en webdevelopers hebben ze een korte interactieve film online gezet op: http://www.ro.me . Het bijzondere aan de film is dat het een combinatie is van echte film, animatie en in de browser gegenereerde 3d animatie. Dat laatste houdt in dat de wereld en de beelden die je ziet niet als een filmpje zijn opgeslagen, maar door middel van programmeercode gescript zijn en dus ook beïnvloedbaar. Je kunt rondkijken in de werelden die voorbij komen in het filmpje en zelfs een eigen wereld opbouwen in je browser en die aan je vrienden laten zien.

Het filmpje laat zien dat de ervaring die we op het internet gaan meemaken de komende jaren misschien ook gaat veranderen en we websites gaan zien die een vermenging zijn van content, beeld, geluid, video en 3d omgevingen die we zelf kunnen beïnvloeden.

Meer informatie over de ontwikkeling is te zien in het filmpje op: http://www.ro.me/tech/ (hier heb je geen Chrome browser voor nodig).

Laat een reactie achter