Video’s op websites: to host or to post?

Voor het plaatsen van video’s op uw website kunt u heel gemakkelijk kiezen voor YouTube. Maar is dit altijd wel een slimme keus? Is het niet beter zelf de video’s te kunnen hosten?

Als u de video’s zelf gaat hosten moet u rekening houden met serverkosten en met een eigen videoviewer heeft u al gauw vier verschillende formaten nodig. YouTube is daarentegen gratis en zet de video’s naar alle formaten en browsers om. De keus tussen zelf hosten of posten (gebruik maken van YouTube) lijkt dan niet zo moeilijk. Maar er zijn bepaalde landen en bedrijven die specifieke websites blokkeren om de medewerkers aan het werk te houden. Denk hierbij aan Facebook, Twitter, maar dus ook aan YouTube (bijvoorbeeld in China). Als uw klanten in deze landen en/ of bedrijven zitten en uw video’s niet kunnen bekijken,  heeft u een probleem.  Zelf video’s hosten kost u meer tijd en geld, dus de vraag is dan ‘wegen de kosten op tegen de baten’?

Het gaat er uiteindelijk om dat dat u goed moet kijken naar uw doelgroep. Zit de meerderheid van uw klanten in landen en/of bedrijven waar YouTube geblokkeerd wordt? Dan is het verstandig om hier wat aan te doen. Wij helpen u graag bij het vinden van een passende oplossing. Neem contact op met Ronald Eissens, telefoon 050 313 89 38 of mail naar: r.eissens@v12.nl.

Laat een reactie achter