Video produceren: een verhaal apart

Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden… Maar wat als 1 beeld niet genoeg zegt? Wat als u meer te vertellen heeft? Dan is er een oplossing een beetje tekst en beeld combineren in video. Wanneer u ook een video wilt laten maken, dan is het belangrijk te weten dat video meer vereist dan alleen een goed storyboard!

Als duidelijk is wat u wilt laten zien, kan de productie beginnen. Bij de productie van een video heeft u de juiste mensen nodig zoals een regisseur, een goede camera- en geluidsman en acteurs.

Maar vergeet niet het belang van een producer. Een producer bemiddelt tussen specialisten zoals de regisseur, camera-, geluid- en lichtman en de opdrachtgever.

Daarnaast regelt een producer alle externe zaken, denk hierbij aan het zoeken van de juiste locatie, aanvragen van vergunningen, regelen van visagie en styling. Het inplannen van een draaidag; wie moet waar en wanneer zijn? Een producer houdt rekening met vragen zoals: hoe zit het met parkeren? Zijn er decors of props nodig? Is er catering aanwezig? Op wat voor formaat en met welke camera wordt er gefilmd? Wanneer wordt het materiaal gemonteerd en door wie?

Tijdens de productie van uw eigen bedrijfs- of productvideo is de inhoud van de video uw grootste belang. Dan wilt u zich toch niet druk maken over het feit wie de reiskosten betaald voor uw modellen o.i.d.? Een perfect geproduceerde draaidag komt de inhoud altijd ten goede en zorgt voor het beste resultaat. Geïnteresseerd geworden? Neem contact op met Anniegriet Wijnja, telefoon 0513 23 21 60 of mail naar: a.wijnja@echtemensen.com.

Laat een reactie achter