Video: bedrijven kunnen er niet meer omheen

Video interessant als marketingtool? Zeker weten! Steeds meer bekijken we online video’s. Zo werden alleen al in de maand augustus in Nederland bijna drie miljard filmpjes online bekeken. Als bedrijf kun je niet meer om video heen.

Storytelling door Video

Video is het medium bij uitstek voor storytelling. Door bewegende beelden in combinatie met muziek geef je meer beleving aan een product of dienst. Consumenten zijn sneller geneigd tot aankoop van een product na het zien van een video. Denk wel goed na over wat je wilt vertellen en hoe je het wilt vertellen en maak het onderdeel van je marketingstrategie. Een video maken om de video mist zijn doel en de doelgroep.

Wat doet bewegend beeld voor jouw website?

Heeft een nieuwsbrief het woord video in de onderwerpregel? Dan wordt het meer gelezen. Staat er een video op je homepage? Dan kun je op een aantrekkelijke manier jouw boodschap aan de bezoeker aanbieden. Dit kan er op zijn beurt weer voor zorgen dat de bezoeker getriggerd wordt meer pagina’s op jouw website te bekijken. Houd de video kort en creëer meerwaarde, anders ben je ze ook zo weer kwijt.

Een video op je website kan zorgen voor een hogere positie in zoekmachines, wanneer je de video hiervoor optimaliseert. Rijzen de kosten van video dan niet de pan uit? Nee. De productiekosten van een video liggen tegenwoordig niet zo hoog meer en als de video aanslaat, verdient zich dat direct terug.

Andere video voordelen:

– Video kun je passief tot je nemen. Consumenten hoeven niet te lezen of een pagina om te slaan. Je hoeft alleen maar te kijken en te luisteren. Hierdoor kun je veel informatie overbrengen. Niet alleen productpromo’s profiteren hiervan maar vooral ook instructievideo’s.
– Video’s spelen op in op emotie. Hierdoor kun je consumenten sneller binden aan je merk.
– Video’s zijn gemakkelijk te delen via social media. Positieve reacties, negatieve reacties, klanten die een product hebben getest, het is allemaal gratis reclame.
– Een video kan viral gaan. Wat het ideale recept hiervoor is, is moeilijk te zeggen. Wel moet het bepaalde ingrediënten bevatten, zoals emotie aanspreken.

YouTube als extra kanaal

Vaak gebruiken merken YouTube als een bibliotheek. Maar het is veel slimmer om YouTube als een extra mediakanaal te gebruiken om op deze manier je merk te laden. Bepaalde merken doen dit heel slim. Zo heeft Red Bull het kanaal Redbull.tv waarop het live sportevenementen uitzendt maar ook shows en documentaires over onderwerpen die haar doelgroep aanspreekt. Het werkt alleen als je regelmatig video’s upload. Alleen dan kun je een publiek opbouwen. Een ander mooi voorbeeld hiervan is het Amerikaanse bedrijf Blendtec die voortdurend nieuwe gadgets uitprobeert in haar product: een blender.

Wat doet CMCG met video?

Wij produceren video die binnen de merkstrategie ligt voor elk bedrijf. Van instructievideo’s en promo’s tot TV-commercials.

Steven Emmelkamp
Crossmediaal Designer
s.emmelkamp@cmcgroep.nl / 0513  65 69 99
Bekijk mijn LinkedIn profiel

Laat een reactie achter

Wat-is-uhd-4kGoogle-Ripples