Video als inzet voor content marketing

De concurrent van tv?

Vooral de jeugd -de aanstormende doelgroep voor marketeers- kijkt tegenwoordig meer video dan TV. Merken maken gretig gebruik van ‘user generated content’ en kabel en TV zenders worden gedwongen om in te spelen op de ‘view on demand’ of ‘catch up’ wensen van de consument. Online video ontwikkelt zich in razend tempo als professioneel platform en biedt veel meer mogelijkheden (emotie, beweging, geluid) dan de traditionele media. In online video ligt dus een schat aan kansen verborgen om je doelgroep te betrekken bij je merk. CMCG geeft je hieronder een aantal voorbeelden die voor onze klanten reeds succesvol bleken.

Waarom video inzetten voor jouw merk?

  • Testimonials. Vertel zelf, of beter nog, later een ander vertellen waarom ze jouw product of dienst moeten kopen. Consumenten zijn op zoek naar relevante verhalen en objectieve meningen.
  • E-commerce. Nagenoeg elk product laat zich een verhaal of meer dimensionaal beeld aanmeten. Hiermee kun je je nog onderscheiden van de concurrent.
  • E-learning. Zonder de doelgroep ingewikkelde gebruiksaanwijzingen door te laten worstelen de werking van je product uitleggen. Of als trainingsmiddel voor:
  • HRM en interne communicatie. De video is de moderne vervanger voor je bedrijfsbrochure of huishoudelijke reglement.
  • Interne communicatie. Zeker bij gedecentraliseerde ondernemingen de manier om met je mensen in contact te treden of collega’s onderling kennis te laten maken.
  • Emotie. Eigenlijk de basale functie die een TV spot had. In beweging, geluid en kleur een verhaal vertellen over je merk. En als deze aanslaat is dat wellicht aanleiding voor de bekende virale verspreiding (viral).
  • Houd er wel rekening mee dat de productiekosten van video door de jaren heen aanzienlijk lager zijn geworden, maar dat deze relatief hoger liggen dan bij traditionele media.

Direct aan de slag met video?

Binnen de Crossmedia Communicatiegroep zit een multidisciplinair team van specialisten dat je wegwijs kan maken in de wereld van video. Als adviseur en meedenker of voor begeleiding op projectbasis.Van strategisch advies tot (online) activatie. Mail of bel direct: 0513 65 69 99.

Laat een reactie achter