Trendship – Een middag ondergedompeld in innovaties

Een bijzondere vrouwelijke spreker, de humanoid robot Pepper opende Trendship 2016. Trendship stond niet alleen in het teken van luisteren naar innovaties maar ook het zien en uitproberen van innovaties op de playground.


Voor de 5e keer op rij vond Trendship plaats in Heerenveen op 24 oktober. Trendwatcher Sander Duivenstein beet het spits af. Hij nam ons in hoog tempo mee in de innovaties van het verleden, heden en de toekomst. Nieuwe technologieën veranderden door de jaren heen enorm. Waar vroeger de impact van succes over een aantal jaren lineair steeg, bijvoorbeeld met de komst van de mobiele telefoon is deze impact tegenwoordig exponentieel zoals bij de komst van Pokemon. In een half uur heeft Sander het publiek omver geblazen met inspirerende informatie die menig één aan het denken zet over de innoverende toekomst.

Quintin Schevernels geeft ons de formule voor succes in 7 stappen. Start-ups schieten als paddenstoelen uit de grond. Echter wordt slechts 1% van deze startups een groot succes. Centraal in zijn verhaal staat funding en focus. Dit zijn essentiële ingrediënten voor succes volgens Quintin Schevernels.

Professor Costas Markides, trok de aandacht van het publiek op een verassende manier door met humor te vertellen over innovatie. Een nieuwe ontwrichtende innovatie moeten we niet alleen los benaderen als een bedreiging of een kans maar als een combinatie van beide en dus moeten we twee strategieën ontwikkelen. Costas liet zien dat er veel bedrijven zijn die niet wezenlijk een nieuw product op de markt zetten maar juist innovatief zijn in de manier hoe dat product op de markt wordt gezet.

Tot slot opende Pepper de playground, waar meer dan 40 innovaties te bewonderen waren. Diverse gadgets en technische innovaties konden bekeken en zelfs uitgeprobeerd worden.

Bron afbeelding

Laat een reactie achter

CMCG online updateGoogle Mobile First