De bestanden die we elkaar toesturen worden steeds groter. Toch zijn de beheerders van onze mailservers vaak geneigd om een beperking van 10 MB aan een mailbox te koppelen. Als je dan toch iemand een groter bestand wilt toesturen komt WeTransfer om de hoek kijken.

 

Bestanden versturen

Op de website van WeTransfer kun je een bestand van maximaal 2 GB uploaden. Door een paar (enkel hoogstnoodzakelijke) gegevens in te vullen zet je het bestand op een server en stuur je een linkje via e-mail naar de persoon voor wie het bestand is bedoeld. Deze persoon heeft vervolgens 2 weken de mogelijkheid om het bestand met een klik op het linkje te downloaden.

Interface

Naast het feit dat de website een handige dienst biedt, is de site ook nog eens erg mooi en gebruiksvriendelijk. De interface van de website bevat een aantal mooie usability trucs die ervoor zorgen dat het uploaden en versturen van het bestand eigenlijk niet mis kunnen gaan. Zo verschijnen bijvoorbeeld bij je eerste bezoek duidelijke tooltips bij ieder invulveld.

Voor niets gaat de zon op?

Het slimme achter het concept is dat bestanden 2 weken op de server van WeTransfer beschikbaar zijn. De enige kosten die WeTransfer heeft is het dataverkeer van het bestand. In de meeste gevallen zal dit gaan om bestanden van minder dan 100 MB die misschien een enkele keer gedownload worden. De lage kosten voor het dataverkeer worden gedekt door een adverteerder die beeldbepalend aanwezig is in de complete achtergrond van de website. Om het uiterlijk en de uitstraling van de website aantrekkelijk te houden wordt niet met elke willekeurige adverteerder in zee gegaan.

Je eigen WeTransfer

Naast de inkomsten uit advertenties biedt WeTransfer ook voor $120 per jaar de mogelijkheid om een eigen ‘kanaal’ aan te maken. Je krijgt dan een eigen subdomein en je mag zelf je achtergrond bepalen. Een mooie dienst als je met klanten en relaties vaak grote bestanden uitwisselt.

Laat een reactie achter