Telefoontjes registreren in Google Analytics

Het conversiepercentage op de meeste websites is meestal een paar procent. Dit betekent dat meer dan 90 procent van de bezoekers onverrichter zake vertrekt, maar is dit wel zo? Of kun je meer meten dan je denkt?

Wat is conversie?

Voor een website als Bol.com is het natuurlijk eenvoudig vast te stellen wat conversie is. Elke verkoop is meetbaar en dus is niet alleen het aantal kopende bezoekers, maar ook een omzetbedrag per bezoeker te bepalen. Veel bedrijven hebben echter niet de luxe dat ze hun product direct online kunnen verkopen. Een website is voor veel bedrijven een commerciële uiting, die wordt betaald vanuit het marketingbudget. Toch wil je weten wat de site je oplevert. Een klant die je website bezoekt, geïnteresseerd raakt in je product(en) en de telefoon pakt om je te bellen kun je in veel gevallen ook als een conversie beschouwen.

Inkomende telefoontjes registreren in Google Analytics

De Crossmedia Communicatiegroep werkt al enige tijd samen met Voys op het gebied van ip telefonie. Voys komt nu met een nieuw product wat het mogelijk maakt om bellen in Google Analytics te registreren als een conversie. Voys levert een uniek telefoonnummer wat je in je website gebruikt. Dit nummer wordt automatisch doorgeschakeld naar je eigen nummer. Tijdens het doorschakelen wordt er ook een signaal naar Google Analytics verzonden. Op deze manier kun je in de statistieken precies zien op welke momenten het nummer op je website wordt gebeld. Aangezien dit nummer alleen op de website staat, kan de conversie aan de website worden toegeschreven.

Volledig beeld

Om een goed beeld te krijgen van hoe succesvol een website is moet je een volledig beeld hebben van de resultaten van de website en deze vergelijken met de doelen die je gesteld hebt. Deze nieuwe oplossing om belverkeer naar een nummer te meten en te koppelen aan het meest gebruikte webanalytics pakket zorgt ervoor dat je niet alleen beter kunt meten, maar zelfs nieuwe doelen kunt stellen.

Laat een reactie achter