Social Media Update – November 2015

Wij hebben de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media weer voor jou samengevat in onze Social Media Update. Hier lees je alles over de ontwikkelingen van oktober 2015.

360 video’s op Facebook

De behoefte naar meeslepende content groeit. Dit is één van de reden waarom Facebook 360 graden video’s introduceert. Met een speciale set van camera’s kan een scene in 360 graden worden opgenomen. De Efteling heeft de nieuwe functie gebruikt bij het creëren van een unieke beleving: De vrije val van Baron 1898. Bekijk de video hier.

Wist jij dat Twitter een poll-functie heeft: Ja / Nee

Een simpele poll lanceren was nog nooit zo gemakkelijk. De nieuwe Twitter feature is een snelle manier om de interactie met je publiek aan te gaan en hun mening te vragen. De polls zijn vooralsnog beperkt tot slechts twee keuzes en maximaal open voor 24 uur.

2015-11-05_1442-500x257

 

LinkedIn groepen aangepast

Goed nieuws voor LinkedIn gebruikers. Het medium verplicht gebruikers om lid te zijn van een groep alvorens te kunnen reageren. Hierdoor wil LinkedIn de kwaliteit doen groeien. Daarnaast zul je minder updates krijgen vanuit groepen in je mailbox. Dit zal worden beperkt tot een samenvatting met populaire en recente discussies. Meer informatie over de belangrijkste wijzigingen kun je teruglezen op Marketingfacts.nl.

Video’s uploaden in Twitter

Video’s kunnen vanaf nu geüpload worden binnen Twitter. De functie is naast in de mobiele app nu ook voor het web beschikbaar.

2015-11-04_1343-500x341

Instagram Boomerangs

Het zijn geen foto’s. Geen gif’s. Maar Boomerang’s. Druk op een knop in de Boomerang app van Instagram en de app maakt een serie foto’s. Na het nemen van de foto’s kun je deze samenvoegen tot een mini video van hoge kwaliteit welke vooruit en achteruit afspeelt. Meer hierover op de Instagram blog.

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de Social Media Update!

Laat een reactie achter