Social Media Update – Februari 2015

Social media is het meest dynamische online marketing onderdeel. Elke dag worden er nieuwe updates doorgevoerd aan bestaande social media kanalen, worden er nieuwe functies geïntroduceerd of zijn er redesigns te noteren. In deze maandelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zo ben je binnen een mum van tijd weer helemaal up-to-date. Wat gebeurde er in januari 2015?

Facebook test met zakelijk netwerk

Zoals een tijd geleden al eens aangekondigd, is Facebook ook de zakelijke kant van sociaal netwerken aan het onderzoeken. Met een grote gebruikersbase heeft een nieuw initiatief immers een groot potentieel bereik. Facebook heeft een testversie van Facebook At Work gelanceerd, initieel nog enkel als app voor iOS en Android, enkel in de Verenigde Staten en met beperkte mogelijkheden. Het lijkt er op dat het een samenwerkingstool wordt die de concurrentie met Yammer aan kan gaan.

Facebook_voicetotextStem-naar-bericht functie getest door Facebook

Berichten op de Facebook Messenger app kunnen tekstueel of gesproken zijn. In sommige gevallen is een gesproken bericht handiger, bijvoorbeeld tijdens het autorijden. Maar op een openbare plek is het lastiger om deze af te spelen. Facebook test momenteel de mogelijkheden om deze gesproken berichten naar tekst om te zetten. Je kunt dan weer reageren met een tekst of voice-bericht. Volg je het nog? Facebook legt het nog even uit.

Twitter komt met DM-groepsgesprekken

Vergelijkbaar met WhatsApp-groepsgesprekken, komt Twitter nu ook met gesprekken met meerdere personen (groepen) via de bekende DM-functionaliteit. Binnenkort kan je met meerdere personen tegelijk een DM-conversatie houden.

Video-editing binnen Twitter mogelijk

In dezelfde aankondiging wordt ook genoemd dat Twitter bezig is met het verwerken van video-opnames binnen de Twitter-app. Met je mobiele device kun je binnenkort een video maken, bewerken en direct publiceren. Naast Vine heeft Twitter nu dus een tweede mogelijkheid om video te maken en te delen.

Sociale profielen binnen Google zichtbaar

Google heeft bedrijven de mogelijkheid gegeven om op de eigen website de social media kanalen te markeren. Hierdoor komen je sociale profielen in de zogenoemde Knowledge Graph binnen de Google zoekmachine. Zoekt men op je bedrijf? Dan kan er direct naar de social media profielen worden doorgeklikt, in plaats van naar de website.

WhatsApp lanceert webversie

Vanaf heden is het mogelijk om WhatsApp via de browser te gebruiken. Op moment van schrijven werkt het alleen voor Google Chrome en nog niet voor iOS-gebruikers. Er is een handeling voor nodig om je bestaande WhatsApp account op je telefoon, te koppelen met de webversie, maar daarna kan je je berichten nog sneller typen via de browser.

Snapchat introduceert Discover

Snapchat Discover functie

Het innovatieve sociale netwerk Snapchat lanceerde eerder al mobiel betalen en Stories. Nu komen ze met een nieuwe functie, waar nieuws en mooie content door de Snapchat redactie worden verzameld en gedistribueerd: de Discover functie.

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de Social Media Update!

Laat een reactie achter