Social Media Update – December 2015

Wij hebben de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media weer voor jou samengevat in onze Social Media Update. Hier lees je alles over de ontwikkelingen van november 2015.

Vernieuwde Facebook conversiepixel

Vanaf nu hoef je nog maar één pixel te configureren. Deze kun je – net als bijvoorbeeld Google Analytics – gebruiken voor het meten van diverse doelen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je met één pixel diverse doelen kunt instellen, bijvoorbeeld: doel 1 = pagina met /bedankt bezocht en doel 2 = /registratie-voltooid. Voorheen moest je hier twee unieke pixels voor opstellen. Meer informatie over de nieuwe pixel vind je hier.

2015-12-07_1635-500x159

 

Redesign Google+

Als je nog wel eens inlogt in Google+ zal je hier een verandering opvallen. Het design is namelijk gewijzigd door Google. De belangrijkste wijziging is dat Communicties en Collections prominenter in beeld komen.

Facebook locations

Wij hebben onze klant Nefkens Peugeot geholpen met het instellen van Facebook Locations. Het is vanaf nu mogelijk om fysieke locaties onderdeel te maken van één corporate Facebook-pagina. Op deze manier kun je optimaal profiteren van lokale betrokkenheid en centrale merkbekendheid. Aanpassingen aan de moederpagina worden namelijk breed uitgerold over alle vestigingen. Toegang tot Locations kan via Facebook aangevraagd worden.

2015-12-07_1654-500x333

Account switchen op Instagram

Gebruik jij meerdere Instagram accounts (bijvoorbeeld zakelijk en privé)? Binnenkort kun je eenvoudig switchen tussen accounts. Instagram gaat in een toekomstige update een toepassing introduceren waarbij je eenvoudig kunt switchen.

Instant Articles gelanceerd in Nederland

Instant articles is een functionaliteit die uitgevers de mogelijkheid geeft hun nieuws op de servers van Facebook te publiceren. Dit betekent dat gebruikers het nieuws rechtstreeks in Facebook kunnen lezen en niet van pagina te hoeven wijzigen.

Facebook voor non-profit organisaties

Onlangs is een optie gelanceerd voor non-profit organisaties, waarbij personen kunnen doneren zonder Facebook te verlaten.

donate-button-on-page

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de Social Media Update!

Laat een reactie achter