Social Media Update – April 2015

Social media is het meest dynamische online marketing onderdeel. Elke dag worden er nieuwe updates doorgevoerd aan bestaande social media kanalen, worden er nieuwe functies geïntroduceerd of zijn er redesigns te noteren. In deze maandelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zo ben je binnen een mum van tijd weer helemaal up-to-date. Wat gebeurde er in maart 2015?

Monitoring data binnen Facebook beschikbaar

Voorheen was het bijna niet mogelijk om informatie vanuit Facebook te verkrijgen over berichten en waar over werd gesproken. De reden hiervan is dat berichten meestal niet openbaar zichtbaar zijn. Facebook heeft hier een oplossing voor gevonden en biedt met het zogenaamde Topic Data een overzicht van waar over gesproken wordt, bijvoorbeeld per vakgebied. Vanzelfsprekend is niet te herleiden wie wat gezegd heeft.

Betalen via Facebook Messenger binnenkort mogelijk

Net zoals Snapchat recentelijk heeft aangekondigd, maakt ook Facebook betalen via een app mogelijk. Binnenkort zal het mogelijk worden om geld over te maken aan vrienden binnen Messenger. Zoals gebruikelijk zal het eerst in de Verenigde Staten worden uitgerold.

Apps speciaal voor Facebook Messenger

Nog meer Messenger nieuws: Facebook is bezig om apps speciaal voor Facebook Messenger te ontwikkelen. Op deze manier hoef je op je smartphone niet continue van app te wisselen als je bijvoorbeeld een sjieke video of hippe GIF wilt maken. Apps krijgen straks een label dat ze geschikt zijn om binnen Messenger te openen. Afwachten dus of Facebook je complete smartphone wil gaan overnemen op deze manier!

Facebook koopt productenvergelijker

Of het uiteindelijk in Facebook zelf verwerkt wordt, is nog af te wachten. Maar dat Facebook zich ook mengt op het gebied van producten vergelijken, is een logische stap. Social media worden immers gezien als een belangrijke stap in de customer journey bij het aanschaffen van producten. De productenvergelijker die Facebook heeft overgenomen heet trouwens The Find.

Twitter koopt livestreaming dienst

Behalve Facebook is ook Twitter bezig met overnameslagen. Het recente succes van de live-Twitter-stream app Meerkat, heeft ook Twitter de ogen geopend en er voor gezorgd dat de streamingapp Periscope officieel is overgenomen. Wordt livestreaming het nieuwe paradepaardje van real-time sociaal netwerk Twitter?

YouTubeCardsYouTube lanceert Cards

Het werd al veel gedaan: irritante blokken tekst met links over video’s heen gelegd, om zo links en andere video’s te promoten. Dit werd echter erg irritant, wat zo te zien een reden is geweest voor het ontwikkelen van een professionele ‘overlay’. De YouTube Cards zorgen er voor dat video’s interactiever worden, maar op het oog op een professionele, gestructureerde manier.

Google+ valt uiteen in verschillende diensten

Het begin van het einde van Google+? Google kondigde aan dat het sociale netwerk opgesplitst wordt in Google Photos en Google Streams, waarbij laatstgenoemde de huidige status updates omvat. Daarnaast lijkt het er op dat ook de Hangouts een andere rol krijgen. Wordt vervolgd.

Pinterest test nieuw type advertentie

Nog niet zo lang geleden rolde Pinterest haar advertentiemogelijkheden uit. Het team van het sociale netwerk is zeer actief en innovatief, gezien het feit dat er nu getest wordt met een nieuw type advertentie: bewegend beeld bij scrollen. Ook zijn er meer targetingmogelijkheden toegevoegd voor adverteerders. Voor Nederlandse pagina’s is het nog even wachten op de beschikbaarheid van self-service advertenties.

Instagram Carousel advertenties

2015-04-02_0830
Net als bij Pinterest, is ook Instagram bezig met advertenties waarbij meerdere afbeeldingen bekeken kunnen worden. Instagram laat in een korte video zien hoe dit er uit ziet. Ook bij Instagram zijn zelf te maken advertenties nog niet beschikbaar in Nederland.

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de Social Media Update!

Laat een reactie achter

Referral Spam Google Analytics