Social Media Update – April 2014

Social media is het meest dynamische online marketing onderdeel. Elke dag worden er nieuwe updates doorgevoerd aan bestaande social media kanalen, worden er nieuwe functies geïntroduceerd of zijn er redesigns te noteren. In deze maandelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zo ben je binnen een mum van tijd weer helemaal up-to-date. Wat gebeurde er in maart 2014?

Facebook verandert advertentiestructuur

2014-04-02_1143-300x164Voor de doorgewinterde Facebook adverteerder gaat er een en ander veranderen. De advertentiemodule van Facebook krijgt er een extra ‘laag’ bij, waardoor de advertenties vanaf nu ook geclusterd kunnen worden in ‘ad sets’, welke vervolgens onder een Campagne hangen. Facebook legt uit.

Meer mogelijkheden bij Facebook adverteren voor lookalikes

De look-a-like functionaliteit in Facebook Advertising helpt om op je doelgroep lijkende personen te identificeren. Dit kon al door het uploaden van je e-mailadressenbestand, nu is het ook mogelijk om deze groep te identificeren door je websitebezoekers te spiegelen of door je Facebook fans als uitgangspunt te nemen.

Veranderingen in Facebook newsfeed

Facebook blijft de relevante van status updates aanpassen, maar doet dat vanaf nu veel incrementeler dan voorheen. De kleine updates zullen minder zichtbaar zijn en geleidelijker worden geïntroduceerd. Facebook is echter wel een radicale visuele verandering voor de Facebook Pages aan het uitrollen!

Automatisch afgespeelde video’s als Facebook-advertenties

De eerder door Facebook geteste advertenties waarin video’s automatisch worden afgespeeld, wordt nu geleidelijk uitgerold. De video’s spelen af zonder geluid, maar bij het klikken op de video, wordt deze vergroot en wordt tevens het geluid afgespeeld.

LinkedIn schaft Producten en Diensten af

De functie waarmee bedrijven hun producten en/of diensten tonen en kunnen laten aanbevelen op LinkedIn gaat verdwijnen. Helaas gaat LinkedIn deze ’tab’ op de Company Pages per 14 april afschaffen. En het lijkt er op dat dit echt geen 1-april-grapje is. Lees hier welke mogelijkheden er zijn om dit gat op te vullen.

Promoted Pins vanaf volgende maand mogelijk op Pinterest

Er kan vanaf volgende maand geadverteerd worden op Pinterest. De zogenaamde Promoted Pins waren eerder al in een testfase uitgerold en gaan nu voor iedereen live. Hopelijk binnenkort meer informatie hierover.

promotedpins

 

Twitter introduceert taggen van foto’s en meer foto’s per tweet

Voortaan kunnen Twitter-gebruikers andere personen in hun foto’s gaan taggen. De functionaliteit werkt hetzelfde als op Facebook, waarbij een maximum van 10 gebruikers kan worden getagd. Het taggen heeft geen invloed op het aantal tekens in een tweet, zo meldt Twitter op z’n blog. Per tweet kunnen vanaf nu ook meerdere foto’s worden geüpload. Daarnaast is Twitter aan het testen met een Share-knop, in plaats van de welbekende Retweet button.

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de Social Media Update!

Laat een reactie achter