Social Media Scan: door de bomen het bos weer zien

Door de bomen het bos weer zien

Medewerkers maken buiten je medeweten profielen aan voor de organisatie, koppelen zichzelf aan werkgever profielen en weten niet van elkaars acties af. Het is goed om eens de tijd te nemen om van een afstand te kijken wat er allemaal is. Met de nieuwste technieken en trucjes kunnen wij in kaart brengen wat je niet wist: het oerwoud aan accounts en profielen, die je nooit hebt aangemaakt. Of juist wel, maar op kanalen waar de klant zich helemaal niet eens bevindt.

Social Media Scan

Je weet vast en zeker of je bedrijf een account heeft op de populaire netwerken zoals Twitter, LinkedIn en Facebook. Maar denk ook eens na over de volgende vragen:

  • Zijn er ook accounts specifiek voor een bedrijfsonderdeel, merk, product of dienst van je bedrijf in omloop?
  • Hoe zien de accounts van de directieleden er uit?
  • Zijn er fake social media profielen in omloop?
  • Hebben je medewerkers een alternatief account aangemaakt?
  • Zijn er fans, klanten of ambassadeurs van uw bedrijf of merk die een eigen account of discussiegroep hebben aangemaakt? En wat wordt daar zoal in besproken?
  • Zijn er ook accounts geregistreerd op de minder populaire social media accounts?

En in hoeverre zijn deze accounts eigenlijk professioneel ingericht? Het is belangrijk dat accounts waar je (bedrijfs)naam aan verbonden is, uitnodigen tot interactie en een goed beeld van de organisatie vormen. Want ook aan ‘verlaten’ accounts zitten vaak nog heel wat fans, vrienden en volgers vast. Die voelen zich dan enigszins in de steek gelaten. Weet wat je hebt!

Social Media Scan: snel en duidelijk overzicht

In deze Social Media Scan krijg je een compleet overzicht van de sociale accounts en bijbehorende doelgroepen. Daarnaast kan worden gekeken naar de bedrijfstak; hoe doen concurrenten het op de populaire sociale netwerken? Zijn zij goed zichtbaar en hoe acteren zij? Welke social media kanalen zijn belangrijk in de business waarin je je bevindt?

Last but not least: je medewerkers. Zij hebben allemaal social media profielen en hebben het bewust of onbewust over hun werkgever. Hoe staan zij er op? Zijn zij goed zichtbaar? En leveren hun aanwezigheid en uitingen een positieve of negatieve bijdrage aan je merk of bedrijf? Misschien hebben de medewerkers behoefte aan een Social Media Workshop om zich bewust te zijn van de kansen en bedreigingen op social media.

Met deze Social Media Scan ben je volledig op de hoogte van je presence op social media, hoe de concurrenten er op staan en wat medewerkers doen. Een goede stap richting het professioneel inzetten van social media en een goede start voor een gedegen Social Media Strategie.

Social media scan aanvragen?

Welke organisatie je ook hebt en wat je doelgroep ook is, het is altijd fijn om te weten wat er zoal in omloop is qua social media accounts. Wij kunnen snel en grondig een scan maken. Mail of bel direct om dit aan te vragen: 0513 65 69 99.

Laat een reactie achter