Het is nu mogelijk om te shoppen op Instagram!

Sinds een paar weken is het binnen Instagram mogelijk om direct te shoppen. Hierdoor heb je als merk de mogelijkheid om je volgers een nieuwe, digitale, winkelervaring aan te bieden door middel van product tagging. Hierdoor wordt met één tik op de afbeelding een totaal van 5 producten weergegeven (of 20 bij een carrousel post). Op deze manier kan de volger van je Instagram pagina eenvoudig jouw producten ontdekken. See, Tap, Shop, aldus Instagram. Deze optie is alleen nog niet beschikbaar voor adverteerders.

Aangezien je volgers binnen het Instagram platform blijven hebben zij directe toegang tot de gegevens van het getagde product, zoals prijzen en andere product specifieke gegevens. Ook kan er direct doorgeklikt worden naar de product specifieke pagina op de website van het merk, wat het koopproces sneller en eenvoudiger maakt. See: je ziet een mooi product (inspiratie). Tap: je wilt meer weten over dit product (informatie), Shop: je wilt dit product aanschaffen (aankoop). Wist je dat één op de vijf Nederlandse jongeren wel eens iets koopt via Instagram?


Hoe moet ik beginnen?

Het instellen van de shopping toepassing binnen Instagram is relatief eenvoudig. Zorg er in eerste instantie voor dat je Instagram bedrijfsprofiel gekoppeld is aan een Facebook business account. Zorg er vervolgens voor dat je een productcatalogus binnen je Facebook business manager gekoppeld hebt. Op het moment dat je deze handelingen in orde hebt zal Instagram zelf nog een controle uitvoeren om te kijken of je account aan deze voorwaarden voldoet. Dit proces zal enkele dagen in beslag gaan nemen. Op het moment dat alles in orde is ontvang je een melding op je Instagram bedrijfsprofiel.

Binnen je Instagram bedrijfsprofiel zie je nu de nieuwe “Shopping” optie staan. Hier selecteer je vervolgens de gewenste productcatalogus waarnaar je nu naast personen, ook producten kunt gaan taggen.


Heb je vragen over de See, Tap, Shop mogelijkheden binnen Instagram? Neem dan gerust contact met ons op!

Sebastiaan Hulshof
Chief Digital Officer (CDO)

Laat een reactie achter