Prezi is een relatief nieuwe presentatietool waarmee gemakkelijk en snel erg gelikte presentaties gemaakt kunnen worden. Prezi timmert inmiddels flink aan de weg want zeg nou eerlijk… PowerPoint is saai.

Bijna iedereen die voor het eerst een Prezi ziet denkt: “Wow, dat ziet er gelikt uit, dat kan ik nooit.” Als je eenmaal over de drempel bent gestapt en je eerste Prezi gaat maken, kom je er al snel achter dat het maken van een presentatie verrassend intuïtief werkt. Je hele presentatie bestaat als het ware uit één groot vel papier, waar je naar hartenlust informatie kunt plaatsen en groeperen. Later kunnen deze groepen gemarkeerd worden als sheets (of frames zoals Prezi ze noemt). Als alle informatie op het vel staat, kun je eenvoudig de volgorde van de frames bepalen. Toch iets vergeten? In een handomdraai voeg je een frame toe tussen 2 bestaande frames.

Tekst- en achtergrondkleuren

Het wijzigen van tekst- en achtergrondkleuren werkt op het eerste oog ook fantastisch. Vul de RGB-waarden van de kleur in en Prezi past alles aan. Dit werkt goed, omdat elke tekst één van de drie stijlen (titel, subtitel of bodytekst) meekrijgt. Het grote nadeel: wat als bepaalde frames een andere achtergrond- of tekstkleur moeten krijgen dan de rest van de frames? Juist, dat gaat in principe niet lukken. Bij het aanpassen van lettertypes steekt een probleem van hetzelfde kaliber de kop op. Er kan slechts gekozen worden uit twaalf standaard lettertypes, waarvan er slechts negen ook daadwerkelijk leesbaar zijn. Zelf een lettertype uploaden en gebruiken is helaas niet mogelijk.

Overal aan te passen

Een groot voordeel van Prezi, vooral voor de ontwerpers onder ons, is dat je (vector) PDF bestanden kunt uploaden. Met andere woorden: maak de gehele Prezi op in Illustrator of InDesign, leef je uit en gebruik zoveel lettertypes en kleuren als je wilt. Teken vervolgens in Prezi de paden en frames, voeg eventuele YouTube filmpjes toe en de presentatie loopt precies zoals je het zou willen. Bijkomend voordeel van Prezi is dat het een online tool is en je de Prezi dus overal aan kunt passen.

Bekijk een Prezi die door het team van Noordwest12 is gemaakt

Website: www.prezi.com

Laat een reactie achter