Pinterest introduceert bedrijfsaccounts

Het is een tijdje stil geweest rondom Pinterest, maar gisteren is een nieuwe functionaliteit gelanceerd: ‘Pinterest for Business’. Voorheen was het alleen mogelijk een persoonlijk profiel aan te maken, maar vanaf nu hebben organisaties een eigen plekje op het moodboard-medium.

Pinterest bedrijven

Pinterest: de social mediatrend van 2012

Pinterest mag wel worden beschouwd als dé trend op social mediagebied in 2012. Cijfers van het visuele sociale netwerk braken records en de concurrentie voor Twitter en Facebook was aanwezig. Het blijkt inmiddels dat Pinterest een bepaalde groep aanspreekt, maar wel degelijk een blijvertje is.

Pinterest for Business

Dat het een tijdje stil is geweest rondom nieuwe ontwikkelingen, heeft te maken met het nieuws dat vandaag naar buiten kwam. Hoewel organisaties, merken en verenigingen al massaal aanwezig zijn op Pinterest, was er nog geen officiële mogelijkheid om je te onderscheiden van personen; ook bedrijven hebben een persoonlijk profiel. Vanaf nu is die mogelijkheid er wel: Pinterest for Business.

Had je als organisatie al een (persoonlijk) profiel op Pinterest, dan kun je dat direct omzetten. Nog geen account? Dan kun je die direct aanmaken.

Converteer je account

Pinterest biedt een eenvoudig stappenplan om je account om te zetten in een zogenaamd Business Account. Log in met je accountgegevens, klik op ‘Convert your existing account’ en volg de stappen. Kies je bedrijfstype in de lijst met categorieën.

Naast de contactpersoon vanuit je organisatie, kies je bij ‘Business Name’ de naam van je bedrijf. Aangezien je profiel voorheen persoonlijk was, bestaat dit uit minimaal twee woorden (voor- en achternaam). Hier kun je dit, indien van toepassing, wijzigen in één woord. Wijzig eventuele andere gegevens en klik op ‘Convert account’. Let wel, als je je Username wijzigt, pas dan ook eventuele links vanaf je website naar je Pinterest-account aan.

Voor het aanmaken van een bedrijfsaccount doorloop je dezelfde stappen, waarbij je extra informatie en een logo dient in te voeren om je profiel zo compleet mogelijk te maken.

Twee nieuwe widgets

Tezamen met de introductie van Business Accounts, heeft Pinterest twee nieuwe widgets ontworpen, welke op je website geplaatst kunnen worden. Het gaat om een Profile widget en een Board Widget.

De Profile Widget laat maximaal de laatste 30 pins van je complete Pinterest-account zien op je website. De Board Widget doet hetzelfde, maar dan van een specifiek board dat je selecteert. Je krijgt vervolgens een code om op je website te plaatsen. Hierdoor wordt je Pinterest-account een stuk beter zichtbaar dan voorheen:

Deze widgets zijn tevens te gebruiken voor persoonlijke profielen.

Het is nu afwachten wat de verdere ontwikkeling vanuit Pinterest ons biedt. In de toekomst zullen nieuwe features onderscheid maken in de persoonlijke en zakelijke accounts.

Comments
  • Kim
    Beantwoorden

    Doen ze goed!

    smallestraatjes.wordpress.com

Laat een reactie achter