Je maandelijkse Online Update – Wat gebeurde er in mei 2017

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis online updates. Wat gebeurde er in mei 2017? Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet!

 

Instagram: Posten vanaf je desktop

Tot op heden was het niet mogelijk om via een desktop een post op Instagram te plaatsen. Wel zijn er tal van tools die in een grijs gebied opereren en waarvan het gebruik niet aan te raden is. In dit artikel is te lezen hoe je de User Agent van je browser aan kan passen zodat Instagram denkt dat je vanaf een mobiel apparaat werkt.
Instagram posten vanaf desktop

 

Adverteren op Snapchat

Snapchat begrijpt dat jet haar advertentieplatform open moet gaan stellen voor de kleinere bedrijven met lagere marketingbudgetten. Binnenkort is het dan ook mogelijk om op Snapchat video advertenties te plaatsen. In eerste instantie zal dit in een aantal landen uitgerold worden. Wanneer Nederland aan de beurt is, is tot op heden nog niet bekend.
Adverteren op Snapchat

 

Het mysterieuze YouTube algoritme

Een YouTube filmpje hoeft niet altijd populair te zijn om veel views te ontvangen. Er zit een algoritme achter die dit kan beïnvloeden. Bekijk onderstaande YouTube video maar eens:

 

Europese online reclamemarkt groeit met 12% boven 40 miljard euro

In alle Europese landen die deelnamen aan het onderzoek nam de groei van de online reclamemarkt toe. In 20 markten was sprake van groei met dubbele cijfers, in 3 landen was de groei zelfs hoger dan 30%. Dit betekent dat de bestedingen aan online reclame die aan televisie reclame overschrijden. Vooral mobiel blijft deze groei aanjagen: een sterke toename met gemiddeld meer dan 50% van zowel mobiele display als mobiele zoekmachine bestedingen.

 

Google Attribution

Een van de grootste aankondigingen op het Google Marketing Next event was de aankondiging van Google Attribution. Deze tool kan data uit Google Anayltics, AdWords en DoubleClick Search halen en aan de hand van deze data een betere weergave van conversies over de verschillende kanalen en apparaten heen tonen. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor attribuutmodellen en biedingen. Hier vind je meer informatie.
Google Attribution

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de online update!

Laat een reactie achter

CMCG online update