Litmus en Microsoft gaan samenwerken

Breaking nieuws in e-mailmarketingwereld: Litmus en Outlook gaan samenwerken. Microsoft krijgt snel toegang tot de Litmus online community van e-mail marketeers en designers. Zij kunnen binnenkort feedback plaatsen over de e-mail services van Microsoft Outlook.

Wat doet Litmus?
Litmus is een partij die laat zien hoe een opgemaakte mailing in verschillende e-mailproviders getoond wordt. E-mailmarketeers die Litmus gebruiken zullen zich ongetwijfeld herkennen in de frustratie dat bepaalde opties in nieuwsbrieven beperkingen met zich meebrengen. Wil je een HTML-video versturen of geanimeerde GIF-bestanden in een mailing toevoegen? Dan zul je met een e-mail tool als Litmus meerdere malen een groot wit vlak met een dik rood kruis tegenkomen.

De missie van Litmus is om e-mailmarketeers beter in staat te stellen om goede nieuwsbrieven te versturen. Een samenwerking met grote e-mailproviders ontbrak hierin. Maar door de samenwerking met Litmus en Microsoft gaat hier verandering in komen. De reden van de samenwerking met Microsoft? Paul Farnell, de CEO van Litmus, zegt het volgende tegen de mediapost: “Outlook is one of the most notoriously difficult emails to design for.”

Wat gaat er veranderen?
Tot op heden kun je in Litmus alleen voorbeelden zien van hoe een e-mail getoond wordt in verschillende e-mailproviders. Litmus gaat Microsoft helpen problemen sneller vast te stellen, de mogelijkheid om weergave-bugs te rapporteren. Litmus brengt de bugs in kaart, die door de community worden verzameld. Al deze informatie wordt gerangschikt en vervolgens aan ontwikkelaars van Microsoft voorgelegd. Microsoft en Litmus gaan samenwerken om deze bugs op te lossen en terug te koppelen aan de Community.

Conclusie
De samenwerking van Litmus en Microsoft is een grote en bijzondere stap. De vraag of e-mail werkelijk verbeterd wordt, kunnen we niet direct beantwoorden. Het leven van een e-mailmarketeer en de ervaring voor de ontvangers wordt beter gemaakt. Net als Litmus hopen wij dat andere e-mail providers Microsoft achterna gaan.

 


Online marketing consultant

Laat een reactie achter