LinkedIn kan adverteren met jouw foto

Eind juni plaatste LinkedIn op haar blog een update die waarschijnlijk veel van haar gebruikers niet hebben gezien. Toch is het verstandig stil te staan bij de informatie in dit artikel.

In het artikel (http://blog.linkedin.com/2011/06/23/social-ads/) wordt uitgelegd dat LinkedIn de advertenties op haar platform ‘socialer’ gaat maken. Het komt erop neer dat wanneer je deze optie toestaat LinkedIn je gegevens mag combineren met advertenties die op het netwerk geplaatst worden. Zo kan je foto dus onder een advertentie van een bedrijf komen te staan.

Het bijzondere is dat LinkedIn standaard deze optie aan heeft gezet voor al haar gebruikers en je dus zelf actie moet ondernemen wanneer je dit niet wilt.

Wanneer je geen prijs stelt op deze optie moet je eerst inloggen op LinkedIn en dan in de rechterbovenhoek met je muis over je naam bewegen. Je kiest vervolgens voor ‘settings’. Daarna kies je de optie ‘account’ (linksonderin) en dan het linkje ‘Manage Social Advertising’. Hier kan je het vinkje uitzetten.

Het blijft een feit dat sociale netwerken grotendeels gratis beschikbare sites zijn die toch ergens hun geld moeten verdienen. Als gebruiker moet je regelmatig de settings van je account bekijken om te kunnen bepalen welke veranderingen  van invloed zijn op wat er met je gegevens gebeurt.

Comments
  • Theo
    Beantwoorden

    Uiteraard direct gecontroleerd. Wat bleek? Het vinkje stond uit! Toeval of geluk? Goede tip in ieder geval. Blijf scherp!!

Laat een reactie achter