Je maandelijkse Online Update – Wat gebeurde er in september 2017

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis online updates. Wat gebeurde er in september 2017? Wij hebben het een en ander weer voor jou op een rijtje gezet!
 

Facebook Algoritme: Langzame website? Lagere organische zichtbaarheid!

Waar Google de snelheid van een website al enige tijd als (zeer) belangrijk bestempelde, heeft Facebook hier sinds kort ook haar algoritme op aangepast. Heb jij een langzaam ladende website? Dan zal dit door Facebook herkent worden en zal dit betekenen dat je organische posts een lager bereik zullen hebben ten opzichte van een snel ladende website.
Pagespeed Insights
 

Twitter gaat testen met 280 tekens

Twitter is gaan testen met een verdubbeling van het aantal tekens per tweet. Volgens het bedrijf kunnen mensen hun volledige gedachten nu vaak niet kwijt in één tweet, met maximaal 140 tekens.

 

Facebook Messenger Stats

Dat Facebook zich continu aan het doorontwikkelen is, is geen nieuws. Wat wel nieuws is, is de lancering van de Facebook Messenger Stats. Door middel van deze metric is het voor merken mogelijk om de conversaties van gebruikers in Messenger te monitoren. Dit kan een merk helpen om meer grip te krijgen op de conversiefunnel binnen Messenger, en dit kan eveneens zorgen voor waardevolle inzichten binnen de verschillende conversies.
Facebook Messenger Stats

 

Verdubbeling in je dagelijkse Google AdWords uitgaven

Per 4 oktober j.l. heeft Google AdWords een cruciale wijziging doorgevoerd: de dagelijkse uitgaven kunnen niet meer 120% maar 200% van het dagelijks ingestelde budget bedragen. Op deze manier hoopt Google AdWords bepaalde pieken op te kunnen vangen voor adverteerders. Keerzijde is echter dat dit kan betekenen dat een adverteerder de tweede helft van de maand slechts 50% van het ingestelde dagbudget uit kan geven. Dit aangezien Google AdWords nooit meer dan 30.4 (gemiddeld aantal dagen in de maand) X het ingestelde dagbudget per maand uit zal gaan geven.
Google AdWords

 
Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de online update!

Laat een reactie achter