Je maandelijkse Online Update – Wat gebeurde er in september 2016

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis online updates. Wat gebeurde er in september 2016? Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet!

 

Ben jij je “sterren” in je AdWords advertenties kwijt?

Google heeft afgelopen zomer een vrij cruciale wijziging in de verkopersbeoordelingen (sterren) doorgevoerd. Waar je voorheen slechts 30 reviews per jaar nodig had om deze beoordelingen te doen laten activeren, heb je er momenteel minimaal 150 per jaar nodig. Bijkomend is dat de minimale beoordeling 3,5 uit 5 sterren dient te zijn. Wil je weten of deze wijziging ook op jouw bedrijf van invloed is? Klik dan op deze link en wijzig in de URL het element “HierJeWebsite.nl” door je eigen website.
Note: Google toont reviews van een beperkt aantal onafhankelijke recensiewebsites.

 

Je hebt nu ook echt 140 tekens in een Twitter bericht

Waar je voorheen nog rekening met de lengte van je bericht moest houden op het moment dat je ook media toe wou voegen, is dit vanaf heden verleden tijd. Je hebt nu daadwerkelijk 140 tekens beschikbaar, ongeacht of je wel of geen media toevoegt. Ook het gebruik van een username, aan het begin van een bericht, heeft geen invloed meer op de 140 beschikbare tekens.

 

Google Penguin algoritme werkt nu real-time

Google wordt steeds beter in het herkennen van webspam en treedt hier ook steeds effectiever tegen op. Het Google Penguin algoritme focust zich op het ontdekken, en aanpakken, van webspam. Het probleem van dit algoritme was echter dat wanneer je website onbewust aangepakt is, je moest wachten tot een volgende Penguin update voordat je weer kon groeien. Dit is inmiddels verleden tijd aangezien Google aangegeven heeft dat het Penguin algoritme inmiddels real-time werkt. Hierdoor kunnen websites sneller herstellen en de juiste weg in slaan.

 

Wat is de Google Possum algoritme?

Op 1 september j.l. heeft Google een zeer grote update uitgevoerd in de lokale resultaten bij een zoekopdracht van een gebruiker. Eén van de wijzigingen is dat bedrijven, die net buiten een stadsgrens gevestigd zitten, een grote stijging zien in de hoeveelheid bezoekers die via de lokale resultaten binnenkomen. Voor een compleet overzicht van deze update kan je dit artikel op Search Engine Land lezen.

 

Ontwikkelingen van Instagram

In de maanden augustus en september heeft Instagram wederom niet stil gezeten. Een grote verandering was al de introductie van Instagram Stories, maar Instagram blijft ontwikkelen. Het leuke van dit blog op later.com, is dat ze er per ontwikkeling ook bij vertellen wat het zakelijk gezien voor je kan betekenen.

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de online update!

Laat een reactie achter