Je maandelijkse Online Update – Wat gebeurde er in oktober 2017

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis online updates. Wat gebeurde er in oktober 2017? Wij hebben het een en ander weer voor jou op een rijtje gezet!

Pinterest adverteren kan nu ook in Nederland

Pinterest is het virtuele prikbord met alle interesses en toekomstplannen van mensen. Voor marketeers is het daarom erg interessant om hier slim op in te kunnen spelen middels advertenties. Dit is op dit moment nog niet mogelijk, maar ergens in de komende maanden worden de ‘promoted pins’ geïntroduceerd in Nederland.

Nieuwe advertentie mogelijkheden binnen Facebook

Maak aan de hand van het aantal seconden dat iemand naar je advertentie heeft gekeken een lijst die je vervolgens kunt retargeten. Dit is één van de nieuwe mogelijkheden die Facebook gaat introduceren binnen haar advertentiemogelijkheden.

LinkedIn test met video advertenties op mobiel

Naast Facebook gaat nu ook LinkedIn video’s automatisch laten afspelen  en speelt geen geluid af totdat een gebruik op de video klikt. De video’s worden tussen de gebruikelijke posts getoond.

280 tekens op Twitter nu voor vrijwel iedereen beschikbaar

Twitter heeft een verdubbeling van het aantal tekens doorgevoerd dat kan worden ingezet voor een tweet. Het aantal is nu verhoogd van 140 naar maximaal 280 tekens. Volgens Twitter was er onder gebruikers behoefte aan deze verhoging van het aantal tekens.

 

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de online update!

Laat een reactie achter

Google Tag Manager header