Je maandelijkse Online Update – Wat gebeurde er in oktober 2016

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis online updates. Wat gebeurde er in oktober 2016? Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet!

 

Facebook komt met een eigen Marketplace

Facebook komt met een eigen Facebook marketplace. Begin oktober is deze functie in o.a. Amerika gelanceerd en de verwachting is dat deze functie over een aantal maanden ook in Nederland uitgerold wordt. Deze nieuwe functie is een verlengstuk van de huidige mogelijkheid waarbij jij je eigen spullen in groepen kan verkopen. Het is nu afwachten wanneer deze functie in Nederland beschikbaar is, wat de kwaliteit van het aanbod wordt en of dit een directe bedreiging voor bijvoorbeeld Marktplaats zal zijn.

 

Facebook at Work heet nu Workplace

Meer nieuws uit het kamp van Facebook. Facebook heeft een zakelijke variant gelanceerd, onder de naam Workplace. Workplace is specifiek bedoeld voor bedrijven en is in het leven geroepen om de concurrentie aan te gaan met de zakelijke communicatiediensten Yammer (Microsoft) en Chatter (Salesforce). Met Workplace kunnen gebruikers de profielen van collega’s bekijken en berichten met hen delen. De zakelijke variant blijft advertentie vrij. Ook biedt Workplace de mogelijkheid om te chatten of om evenementen aan te maken.

 

Stap uiterlijk 31 januari 2017 over op uitgebreide tekstadvertenties

Google kondigt aan dat het vanaf 31 januari 2017 niet meer mogelijk is standaardtekstadvertenties te maken of te bewerken. Dit betekent dat zodra je een aanpassing doet in de advertenties je gelijk een uitgebreide tekstadvertentie dient te maken. De bestaande standaardtekstadvertenties zullen nog wel worden weergegeven naast de uitgebreide advertenties zolang je deze niet aanpast. We verwachten dat het niet lang zal duren tot Google de standaardtekstadvertenties afschaft.

 wordt weergegeven

Via een tekstbericht reageren op een AdWords advertentie

Google is al een tijdje bezig met het testen van een click-to-text knop onder de advertenties in de zoekresultaten. De bel-extensie, waarbij je via één druk op de knop het bedrijf belt, is al een aantal jaar beschikbaar. Het bedrijf heeft ditzelfde getest met een tekstvariant waarbij het dus mogelijk is om direct te chatten/smsen met de adverteerder. Wanneer deze functie beschikbaar is in Nederland is vooralsnog niet bekend.

Google click to text voorbeeld

 

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de online update!

Laat een reactie achter