Je maandelijkse Online Update – Wat gebeurde er in juli 2016

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis online updates. Wat gebeurde er in juli 2016? Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet!

– Google brengt AdWords update uit: Expanded Text Ads
Vanaf heden is het binnen Google AdWords mogelijk om (nog) grotere tekstuele advertenties in de zoekresultaten weer te geven. De zogenaamde Expanded Text Ads.
Deze Expanded Text Ads geven de adverteerder de mogelijkheid om niet één, maar twee headlines op te stellen. Deze headlines kunnen beiden maximaal 30 tekens lang zijn. Aanvullend kan er nog een beschrijving van maximaal 80 tekens toegevoegd worden. Dit houdt in dat een advertentie tot wel 50% groter kan worden!

Onderstaand een voorbeeld van de “oude” situatie (links) en de nieuwe situatie (rechts). Meer informatie over deze Expanded Text Ads is hier te vinden.
Google AdWords Expanded Text Ads


– Pokemon Go krijgt gesponsorde locaties
De hype kan je bijna niet ontgaan zijn, het zoeken naar de bekende figuurtjes met de app ‘Pokémon Go’. Gebruikers kunnen middels een  ‘pokestop’ aan nieuwe balletjes komen om zo de Pokémon te vangen. Deze pokestops zijn op dit moment locaties als bijvoorbeeld een monument, een standbeeld of andere bekende voorwerpen. Binnenkort is het mogelijk om de locatie van je bedrijf te laten fungeren als pokestop, oftewel een locatiegebonden advertentie. Op deze manier kan je jouw bedrijf letterlijk op de kaart zetten.

– Bieden in AdWords kan nu voor 3 verschillende apparaten
Waar het voorheen mogelijk was om een zoekwoord 2 verschillende biedingen mee te geven, namelijk desktop en mobiel, is het binnenkort mogelijk om een apart bod te hanteren voor tablets. Zag je in het verleden dat je mobiele verkeer betere converteerde dan het tabletverkeer kon je deze qua biedingen niet onderscheiden. Nu is het dus mogelijk om alle 3 de kanalen te sturen door middel van een aangepast bod.

– Instagram (Facebook) gaat de strijd aan met Snapchat
Facebook heeft een nieuwe functie aangekondigd voor hun Instagram app, Stories. De naam kan een Snapchat gebruiker bekend voorkomen want deze is namelijk identiek. De functionaliteit verschilt dan ook niet heel veel van Snapchat al werkt het net even anders. De nieuwe functie bevindt zich in de bestaande Instagram app en zal bovenaan je gebruikelijke feed verschijnen.

 

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de online update!

Laat een reactie achter

CMCG online update