Je maandelijkse Online Update – Wat gebeurde er in december 2017

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis online updates. Wat gebeurde er in december 2017? Wij hebben het een en ander weer voor jou op een rijtje gezet!
 

Wijziging in de lengte van de meta descriptions

Dat Google haar zoekmachine algoritme continu veranderd is waarschijnlijk geen nieuws meer. Eén van deze veranderingen is dat de er nu meer tekst bij een zoekresultaat weergegeven kan worden (meta description). Voorheen kon je hier zo’n 155 tekens kwijt. Tegenwoordig kan je hier tot wel 386 tekens in kwijt. Hoe meer tekens, hoe groter de zichtbaarheid van jouw resultaat is. MOZ heeft hier een uitgebreid artikel over geschreven.


 

Instagram test het plaatsen van verhalen op Whatsapp

Instagram biedt je al de mogelijkheid om je verhaal direct op Facebook te plaatsen. Inmiddels gaat Instagram nog een stap verder waarbij gebruikers verhalen direct als status update kunnen posten op Whatsapp. Ondanks dat het hier om een test gaat is het wel interessant om te zien dat Instagram haar bereik ook op deze manier probeert te vergroten.


 

Facebook pakt ‘engagementbait’ aan

Clickbait en nepnieuws worden al enige tijd aangepakt door Facebook. De volgende stap in een schonere tijdlijn is het aanpakken van ‘engagementbait’ posts. Dit zijn posts waarin wordt gevraagd om likes, shares en comments met als doel om de interactie en het organische bereik te verhogen. Het creëren van unieke en relevante content wordt, gelukkig, steeds belangrijker. Lees hier de officiële mededeling vanuit Facebook.


 

Instagram introduceert volgbare hashtags

Zoals je wellicht wel opgevallen is worden hashtags veelvuldig op Instagram gebruikt. Wat nieuw is, is dat je nu ook hashtags kunt volgen. Op deze manier zie je snel de topberichten van je favoriete hashtag, en kan je relevante hashtagstories bekijken. Lees hier het volledige verhaal.


 

 

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de online update!

Laat een reactie achter

Het nieuwsoverzicht van Facebook, wat gaat er veranderen?