Je maandelijkse Online Update – Wat gebeurde er in augustus 2017

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis online updates. Wat gebeurde er in augustus 2017? Wij hebben het een en ander voor jou weer op een rijtje gezet!

Google Chrome gaat veiligheidsmeldingen tonen

Vanaf oktober 2017 gaat Google Chrome de melding “NOT SECURE” tonen bij websites die geen gebruik maken van HTTPS en wel een formulier binnen de website hebben staan. Door deze melding weet een websitebezoeker dat de informatie die hij of zij via het formulier verstuurd, niet via een beveiligde omgeving verstuurd wordt. De oplossing is relatief eenvoudig: stap over op HTTPS en bied je websitebezoeker een beveiligde omgeving aan.
Google Chrome HTTPS melding

 

Facebook verandert het bewerken van link previews

Facebook heeft besloten de functie voor het bewerken van link-berichten uit te schakelen om de verspreiding van “fake news” en “clickbait” tegen te gaan. Dit betekent helaas ook dat ‘even snel een andere foto bijvoegen of de titel aanpassen’ verleden tijd is. Toch is het soms nodig om de afbeelding aan te passen of om een andere titel te gebruiken. We hebben eerder deze maand een artikel geschreven over deze wijziging en de wijze waarop je er toch voor kan zorgen dat de gewenste informatie weergegeven wordt.

 

Facebook Marketplace nu ook in Nederland

Halverwege augustus heeft Facebook bekend gemaakt dat Facebook Marketplace nu ook in Nederland beschikbaar is. Via Marketplace kunnen Facebook gebruikers tweedehands spullen kopen of verkopen. Marketplace gaat hiermee binnen Nederland de directe concurrentie aan met Marktplaats.nl
Facebook Marketplace - CMCG

 

Vernieuwde WordPress WYSIWYG editor

De developers van WordPress hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe What You See Is What You Get (WYSIWYG) editor. Deze nieuwe editor, Gutenberg genaamd, zal een stuk overzichtelijker gaan worden en zal eveneens eenvoudiger in gebruik zijn. Met name voor het toevoegen van rich content binnen een pagina. De nieuwe editor wordt momenteel nog veelvuldig getest door de WordPress community maar de verwachting is dat het niet heel lang meer zal duren voordat iedereen hier van kan gaan profiteren. Nieuwsgierig? Hier vind je een voorproefje!
Wordpress Gutenberg Editor

 

LinkedIn introduceert Active Status

Dat LinkedIn hét zakelijke netwerk platform is wist je waarschijnlijk al. Het vinden van kansen gebeurd veelal door een simpel gesprek. Maar wanneer begin je zo’n gesprek? Om dit makkelijker te maken heeft LinkedIn “Active Status” geïntroduceerd. Hierdoor kan je direct zien wie er online is en of dat dus het juiste moment is om een gesprek te starten.

 

LinkedIn komt met LinkedIn Video’s

Iedereen met een LinkedIn account kan tegenwoordig video’s uploaden naar zijn of haar pagina, waar dit voorheen alleen mogelijk was voor een kleine groep gebruikers. Weet wel dat dit alleen mogelijk is via de mobiele LinkedIn app. Het uploaden van video’s kan niet via desktop!
LinkedIn

 

AdWords wijzigt de weergave van mobiele sitelinks

Het aantal zoekopdrachten op mobiele apparaten blijft maar stijgen. Gebruikerservaring is en blijft voor Google enorm belangrijk. Met deze gedachte past Google ook regelmatig elementen in de zoekresultaten pagina (SERP) aan. Ook binnen de advertenties is inmiddels een wijziging doorgevoerd betreffende de weergave van mobiele sitelinks. Onderstaande animatie laat zien dat een gebruiker vanaf heden horizontaal kan scrollen door de sitelinks om uiteindelijk op de gewenste sitelink te kunnen klikken.
Google AdWords mobiele sitelinks

 

Google ARCore

Dat augmented reality “hot” is, is niets nieuws. Met augmented reality worden virtuele objecten bovenop de echte wereld geprojecteerd. Ook Google sprint hier op in met ARCore. ARCore wordt momenteel getest en zal straks beschikbaar zijn voor een groot aantal Android apparaten, zonder dat hier extra hardware voor nodig is!
Google ARcore

 
Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de online update!

Laat een reactie achter