Je maandelijkse Online Update – Wat gebeurde er in april 2017

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis online updates. Wat gebeurde er in april 2017? Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet!

 

Boek rechtstreeks vanuit Google je fitness lessen

Binnenkort plan en betaal je rechtstreeks vanuit Google Search of Google Maps je fitness lessen. Direct in de agenda van een sportschool bij jou in de buurt. Deze optie is op dit moment alleen nog beschikbaar in Amerika.

 

LinkedIn lanceert lead generatie formulieren

Na Facebook is het vanaf heden ook binnen LinkedIn mogelijk om lead generatie formulieren, als sponsored content, in te zetten. LinkedIn verwacht dat deze stap ervoor zal gaan zorgen dat er meer formulieren via mobiele apparaten ingevuld zullen gaan worden.

 

Google Similar Items

Google heeft aangekondigd dat de optie Similar Items vanaf heden beschikbaar is bij een mobiele zoekopdracht en binnen de Android Search app. Deze optie is in het leven geroepen om gebruikers nieuwe producten te laten zien door middel van foto’s van gelijksoortige producten.

 

Google plaatst een adblocker in Google Chrome

Google is van plan om een adblocker in Google Chrome te plaatsen en om deze standaard te activeren. Deze adblocker moet irritante advertenties weren en moet relevant materiaal toestaan. Waar deze grens ligt is momenteel nog niet duidelijk. De belangrijkste beweegreden voor dee adblocker is dat Google wil voorkomen dat gebruikers naar een andere zoekmachine overstappen, of gebruik gaan maken van een andere adblocker.

Naar verwachting wil Google de toelatingseisen baseren op een lijst van acceptabele advertentiemethoden, zoals het samenwerkingsverband Coalition for Better Ads die heeft opgesteld:


Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de online update!

Laat een reactie achter

CMCG online update