Je maandelijkse Digital Update – Wat gebeurde er in april 2018

Het is tijd voor jouw maandelijkse dosis digitale updates. Wat gebeurde er nou eigenlijk in april 2018? Wij hebben het een en ander weer voor jou op een rijtje gezet!

 

Stapt Google over naar infinite scrolling op mobiel?

Wellicht is het je nog niet eens opgevallen. Maar het lijkt er op dat Google is overgestapt naar infinite scrolling op mobiel. Waar er tot voorheen nog pagina nummers onder aan iedere pagina stonden, staat er nu een button “Meer resultaten”. Een klik op deze button zorgt ervoor dat er meer zoekresultaten weergegeven worden binnen dezelfde pagina. Logischerwijs bevorderd dit de snelheid met betrekking tot het tonen van meer zoekresultaten.
Google stapt over naar infinite scrolling op mobiel

 

Whatsapp verhoogt de minimumleeftijd naar zestien jaar

Wil je, binnen Europa, gebruik maken van Whatsapp? Dan moet je minimaal zestien jaar oud zijn. Dit staan in de aangepaste voorwaarden die afgelopen week door Whatsapp naar buiten gebracht zijn, op basis van de nieuwe privacyregels die eind mei in werking gaan (GDPR). De vraag is uiteraard of hier toezicht op gehouden gaat worden door Whatsapp, of dat dit slechts een formaliteit is en blijft…

 

Export al je Instagram data

Sinds kort heeft Instagram een tool beschikbaar waarbij gebruikers een kopie kunnen downloaden van alles wat zij op Instagram geplaatst hebben. Momenteel is deze tool alleen nog te gebruiken via een desktop. In de toekomst zal dit ook via iOS en Android beschikbaar gemaakt worden. Ook deze ontwikkeling heeft te maken met de naderende privacywetgeving (GDPR).

 

Facebook komt met een datingservice

Volgens Facebook zijn er zo’n 200 miljoen actieve gebruikers die de status “single” in hun account hebben staan. Zuckerberg geeft aan dat het bijna vanzelfsprekend is om hier “iets” meer mee te gaan doen. In de Béta-versie van Facebook verschijnt in rechterbovenhoek van je profiel een hartje. Een klik op dit hartje zorgt ervoor dat je, mits je dit aangemaakt hebt, bij je persoonlijke dating profiel uitkomt. Zuckerberg geeft aan dat het doel het vinden van “duurzame relaties” is. En dat dit dus niet een alternatief voor bijvoorbeeld Tinder gaat worden. To be continued..

 

Blijf up-to-date en lees ook volgende maand de Digital Update!

Laat een reactie achter