Instagram komt binnenkort met bedrijfsprofiel

Sinds de overname van Instagram door Facebook gaat het rap met de ontwikkelingen. Zo werd vorige maand nog een nieuw algoritme ingevoerd (met een relevante i.p.v. chronologische tijdlijn). Binnenkort lanceert Instagram ook een bedrijfsprofiel! Met de invoer van dit bedrijfsprofiel wordt Instagram een stuk aantrekkelijker voor bedrijven. Waarom? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

Contactbutton

Op deze bedrijfsprofielen wordt het mogelijk om naast de volgknop een contactknop toe te voegen. Hierdoor kunnen mensen met deze knop je bedrijf bellen, een route laten plannen naar je bedrijf of een e-mail sturen. Handig! En nog beter: zo kan je Instagramaccount éénvoudig direct klantcontact genereren.

Instagram statistieken

In het bedrijfsprofiel wordt het ook mogelijk om informatie over je volgers te vinden. Zoals waar ze wonen en wanneer ze online zijn. Daarnaast kun je zien hoeveel weergaven je posts hebben en wat het verloop van je volgers aantallen is of hoeveel volgers je erbij gekregen hebt. Daarnaast vind je statistieken van de volgers van je Instagram profiel over: geslacht, leeftijd en regio. Met deze informatie kun je op een meer strategische wijze je instagram posts plaatsen.

Via onderstaande knop kun je deze informatie straks opvragen:

statistiekbutton

 

 


Social media consultant

 

Laat een reactie achter