Gouden tips om je Google Analytics examen te halen

Om de individuele Google Analytics kwalificatie (Google Individual Qualified) te mogen voeren moet je het Google Analytics examen succesvol hebben behaald. Het examen bestaat uit 70 vragen, is 18 maanden geldig, vereist een minimale score van 80% en is in iedere gewenste taal uit te voeren. Wil jij goed voorbereid het examen ingaan en weten waar je rekening mee moet houden? Crossmedia Communicatiegroep is AdWords en Analytics gecertificeerd en voorziet je van de juiste input zodat jij zult slagen!

1. Oefen in de praktijk
De eerste, en zeker ook belangrijkste tip, is oefen (in de praktijk). Hoewel het examen niet extreem ver de diepte in gaat is het handig om praktijkervaring op te doen en de lesstof goed te begrijpen. Daarnaast mag je Google Analytics open houden tijdens het examen, feeling hebben met het programma kan je dus tijdwinst opleveren gedurende het examen.

2. Gebruik de beschikbare lesstof
Er is voldoende en kwalitatieve lesstof te vinden binnen het Google Partners Programma. De uitgebreide reeks lessen wordt afgewisseld tussen tekst en beeld. Moeilijke lesstof kun je dus meermaals doornemen of video’s herhalen. Per onderdeel kun je de opgedane kennis testen in een proefexamen. Onze tip is daarnaast om de geleerde lesstof meteen in Google Analytics proberen toe te passen.

3. Oefen met voorbeelden
Van tevoren je kennis toetsen of juist na het leren controleren wat je niveau is? Zoals gezegd zitten in de lesstof al een aantal oefenvragen, maar maak ook zeker gretig gebruik van de gratis oefenexamens! Naast het feit dat deze oefenexamens interessante feedback geven is het ook een manier om een goed gevoel te krijgen bij de vraagstelling van Google. Want eerlijk is eerlijk, het examen is soms gebrekkig vertaald naar het Nederlands wat het zeker niet gemakkelijker maakt.

4. Neem de tijd
Voor het examen van 70 vragen heb je 90 minuten de tijd, dat is pakweg 1,5 minuut per vraag. Héél veel tijd heb je dus niet, toch is onze ervaring dat het ontzettend belangrijk is rustig te blijven en de vragen goed te lezen. De vragen zijn vaak zichtbaar vertaald vanuit het Engels en dit betekent dat je even goed moet denken over wat er precies gevraagd wordt.

5. Hulplijnen paraat
In tegenstelling tot enkele jaren geleden wordt je scherm niet geblokkeerd. Het is dus mogelijk om internet, Google Analytics en fora te raadplegen. Een goede voorbereiding kan je veel research gedurende examen schelen, probeer deze dus zo weinig mogelijk nodig te hebben! Ons advies is om het HelpcentrumGoogle analytics en onze weblog erbij te houden. Wij schrijven namelijk regelmatig over (nieuwe ontwikkelingen) van Google Analytics.

Heb je nog aanvullende vragen over Google Analytics of wil je support bij het behalen van je examen? Crossmedia Communicatiegroep bestaat uit een uitgebreid team van gecertificeerde Google webanalisten. Schroom niet en mail of bel direct: 0513 65 69 99.

CMCG
Online marketing & activation consultant

Laat een reactie achter

CMCG-Multichannel-Conference