Google Mijn Bedrijf, een nieuwe dienst van Google

Anno 2014 is het voor bedrijven erg belangrijk om online gevonden te worden. In Nederland is Google daar verreweg de belangrijkste bron voor. Denk hierbij aan vermeldingen in de (organische) zoekresultaten, Google Maps en Google+ (bedrijfspagina). Vandaag heeft Google een nieuwe dienst gelanceerd; Google Mijn Bedrijf (Google My Business). Dit is een dienst die ondernemers moet helpen om online beter zichtbaar te worden.

Wat kan ik met Google Mijn Bedrijf?
Google Mijn Bedrijf moet een verzameling gaan worden van alle informatie van een bedrijf. De informatie die hier verzameld wordt kan getoond worden in de zoekresultaten van Google maar ook op Google Maps en Google+. Google gebruikt niets voor niets de quote “Zorg dat u te vinden bent wanneer klanten u online zoeken.”  “Het zou niet lastig moeten zijn de online aanwezigheid van uw bedrijf te beheren. Google Mijn Bedrijf brengt alle manieren waarmee uw bedrijf zich kan profileren op Google samen op één handige plek.

Google Mijn Bedrijf

Met Google Mijn Bedrijf is het gemakkelijker dan ooit om bedrijfsgegevens bij te werken op Google Zoeken, Google Maps en Google+, aldus Google. Zo kan er via Google Mijn Bedrijf direct nieuws en evenementen gedeeld worden met de gekoppelde Google+ bedrijfspagina. Eveneens is het mogelijk om te reageren op reviews die klanten achterlaten en kan er een virtuele tour van het interieur van je bedrijf toegevoegd worden. Bedrijven die voorheen Google Places (zakelijk) of Google+ Local gebruikten om bedrijfsinformatie te beheren zijn automatisch geüpgraded naar Google Mijn Bedrijf.

Wil je meer weten over Google Mijn Bedrijf? Neem dan contact met ons op.


Online marketing & activatie consultant

Laat een reactie achter