Chat with us, powered by LiveChat

Expert aan het woord: Steven Emmelkamp

Steven Emmelkamp: “Video trekt aandacht, informeert en kan emoties teweeg brengen. Kortom: video zegt meer!”

Steven Emmelkamp (36), videospecialist en crossmediaal designer bij Noordwest12, weet hoe het werkt. Sinds 1996 houdt hij zich al bezig met video. Steven: “Je kunt veel vertellen over een product of dienst, maar een beeld zegt meer dan duizend woorden. Video kan een grote impact hebben en roept  direct emoties bij mensen op, het kan je product maken of kraken. Daarom is een duidelijke boodschap erg belangrijk.”

Sinds januari 2013 werkt Steven voor Noordwest12. ”In het verleden heb ik vaker met Noordwest12 samengewerkt. Het gaf een prettig gevoel dat ik mijn kennis op het gebied van video kon combineren met de expertise op het gebied van strategie en concept, die binnen de CMCG aanwezig is. Dit kunnen we nu verder uitbouwen.”

Het gebruik van video als marketinginstrument wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. Uit onderzoek van Cisco is gebleken dat in de toekomst 90% van de aankopen zal worden gedaan na het zien van een video. Maar wat is dan die toegevoegde waarde van video?

“Met video kun je in korte tijd een verhaal vertellen. Het bewegende beeld trekt aandacht en wekt interesses en verlangens op bij de consument. De laatste stap tot actie is dan nog erg klein. Het AIDA model gaat hier dus aardig op.”

Noordwest12 doorloopt de volgende 8 stappen bij het produceren van een digitale video:

  1. Briefing klant
  2. Debriefing (samenvatting)
  3. Concept maken
  4. Script/storyboard maken
  5. Locatie bepalen, modellen selecteren en props regelen
  6. Opnames maken
  7. Productie/montage video
  8.  Hosting en activatie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met video. Zo kunt u bij ons een geanimeerde video, een 3D-animatie video, een commercial, een video bestaande uit stockbeelden of een bedrijfs-/productvideo laten maken.

Geïnteresseerd geworden? Neem contact op met Bert Rappange, telefoon 0513 65 69 99 of mail naar: info@cmcgroep.nl.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van video’s die wij hebben gemaakt:

Commercial Nefit

Social media Mission KNVB

Commercial Sportvisserij Nederland

Willem-Alexander Hof Gemeente Den Helder

Laat een reactie achter