Eind 2016 meer tekens mogelijk bij het gebruik van Twitter

Sinds 2006 werkt Twitter met met een limiet van 140 tekens. Maar eind dit jaar gaat dat toch echt een verandering in komen! Voor Tweets die een foto of video bijgevoegd hebben, wordt dit niet meer meegenomen in het tekengebruik. Ook valt de mention niet meer onder het aantal tekens.

Door deze verandering kunnen gebruikers nu een langere begeleidende tekst plaatsen bij een foto of video. Dit is enorm handig, want het toevoegen van een foto of video zorgt voor een hoger bereik (gemiddeld 35% meer Retweets). Ook gaat Twitter het mogelijk maken om berichten die beginnen met een mention (van iemand die jij niet volgt), toch op je tijdlijn te laten verschijnen.

Vorig jaar naam het aantal Nederlandse Twitter gebruikers nog af met 11%. Met deze wijzigingen probeert Twitter het medium eenvoudiger te maken voor gebruikers en hierdoor gebruikers ook te binden aan het medium. Sinds augustus 2015 was het al wel mogelijk om oneindig lange Direct Messages te sturen. Direct Messages worden vooral veel gebruikt in webcare conversaties.

 


Social media consultant

 

Laat een reactie achter