Design checklist voor interaction design

Interaction en persuasive design

Grafische vormgeving en interaction design noemen wij toegepaste vormgeving of persuasive design en staat altijd ten dienste van de gebruiker. Of het nu gaat om opvallen, leesbaarheid, likeability of conversie: design verbindt,  geeft vorm aan visie, merkwaarden en klantwaarden en zet aan tot actie. Design balanceert op de lijn van herkenning en vernieuwing. Design moet dienen, maar ook prikkelen. Design is kunst tussen de oren van de designer. Met de juiste strategie halen wij die er uit. Prijswinnend en toonaangevend. Voor jouw merk.

Wat moet een ontwerper weten? De design checklist!

  • Wie is de doelgroep? Een ontwerper moet een ‘match’ maken met de doelgroep, maak vooraf een referentiekader, het liefst in beeld.
  • Wat doet de concurrent, zijn er voorbeelden die representatief zijn voor de richting van het design? Verzamel zo veel mogelijk beeldmateriaal.
  • Wat is de doelstelling? Wordt het branding, interactie, communicatie, informatie of conversie? Maak een exacte omschrijving van wat de doelstellingen zijn.
  • Planning en fasering. Binnen wat voor termijn moet het definitieve design opgeleverd worden? Maak een fasering: van oriëntatie via schets naar definitief design. Vergeet niet tussentijds te toetsen of testen.
  • Middelen en media. Omschrijf waar het design op wordt toegepast en de verschillende verschijningsvormen zoals “responsive of adaptive voor mobiel, tablet en PC”.
  • Budget. Zie ook bovenstaand. Geef binnen de tijdsplanning en fasering duidelijk aan wat het budget is voor het uitwerken van een ontwerp en ook het budget voor de uiteindelijke uitvoering van de media of middelen.
  • Beperkende voorwaarden. Moet een ontwerper zich aan huisstijlrichtlijnen houden? Denk hierbij aan kleur, typografie, beeldtaal etc.

Direct aan de slag met interaction design?

Binnen de Crossmedia Communicatiegroep zit een multidisciplinair team van specialisten dat je wegwijs kan maken in de wereld van interaction design. Van strategisch advies tot (online) activatie. Als adviseur en meedenker voor je merk, of gewoon op projectbasis. Mail of bel direct: 0513 65 69 99.

Laat een reactie achter