Delen is het nieuwe hebben: NOM On Tour

BvdK_NOMpresentatieMomenteel zijn duurzaamheid en de economische crisis twee aanjagers van een nieuw fenomeen: de Shared Economy, ook wel Collaborative Economy genoemd. Het gaat hierbij om het delen van spullen, ruimtes en vaardigheden. Je hebt vast wel gehoord van Airbnb en Uber, maar in Nederland zijn soortgelijke initiatieven, zoals Peerby, waarbij buurtgenoten spullen lenen van anderen. Kosteloos.

Relaties worden hierdoor sterker en vertrouwen stijgt. Bedrijven krijgen het moeilijk, omdat consumenten onderling zaken regelen en deals maken. Marktplaats is daar een klassiek voorbeeld van. De kracht van internet en digitale technologieën is niet te onderschatten.

Op 15 december organiseert de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) een zogenaamde NOM On Tour, waarbij ondernemers uit de drie Noordelijke provincies alles te weten komen over een specifiek onderwerp. In dit geval het thema ‘Delen is het nieuwe hebben‘, welke de hierboven omschreven ontwikkeling kort en krachtig schetst. Namens de CMCG zal ik hier een presentatie over geven. En geheel in stijl van het onderwerp zal deze presentatie naderhand met een ieder gedeeld worden!

Aanmelden en meer informatie op de site van de NOM.

Laat een reactie achter

Google Mobile Friendly