Linked data

De kracht van het internet is dat er veel data beschikbaar is. Maar dat wordt pas echt handig en toepasbaar, wanneer je delen van die data interpreteert en koppelt met andere. Heel veel bedrijven bieden momenteel al API koppelingen aan voor hun diensten. Als organisatie kun je dus heel eenvoudig data ontsluiten of koppelen aan die van andere om zo je klanten meerwaarde te bieden.

Het wiel hoef je veelal niet uit te vinden

Wij adviseren onze klanten om goed te kijken naar al bestaande diensten, databases en API’s. Het is zonde om het wiel opnieuw uit te vinden. Organisaties als Dropbox, Google, Evernote, Spotify, Facebook en vele anderen hebben servers en verbindingen klaarstaan, waarvan je gebruik kunt maken om de meest uiteenlopende zaken voor je klanten of personeel te regelen. Begin in elk geval met een ‘vrij’ beschikbare dienst. Mocht dit succesvol blijken en te weinig mogelijkheden hebben, dan kun je altijd nog zelf gaan ontwikkelen.

Direct aan de slag met API koppelingen?

Binnen de Crossmedia Communicatiegroep zit een multidisciplinair team van specialisten dat je wegwijs kan maken in de wereld van data en koppelingen via API’s. Als adviseur en meedenker of voor begeleiding op projectbasis. Van strategisch advies tot (online) activatie. Mail of bel direct: 0513 65 69 99.

Laat een reactie achter